Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η σύσταση κοινοπραξίας (50% - 50%) από τη δεύτερη κρατική αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng Motor Group και τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, που θα λειτουργήσει επί κινεζικού εδάφους, έδωσε η κινεζική Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης. Η κοινοπραξία, αξίας 1,27 δισ. δολαρίων, στοχεύει να παράγει περίπου 150.000 αυτοκίνητα ετησίως με το μεγαλύτερο μέρος τους ν' απευθύνεται στην κινεζική αγορά που καταγράφει διαρκή αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων (4,3% το 2012).

OYAΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη απασχόληση και εργασιακά δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες εργασίας διεκδίκησαν χτες χιλιάδες εργαζόμενοι σε τεράστιες αλυσίδες μαζικής εστίασης γρήγορου φαγητού (fast food) σε δεκάδες μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, απαιτώντας διπλασιασμό του ομοσπονδιακού ωρομισθίου που σήμερα κυμαίνεται στα 7, 5 δολάρια την ώρα στα 15 δολάρια την ώρα.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Νέα απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών, διαμαρτυρόμενοι για τη «μεταρρύθμιση των σχολικών ρυθμών», ένα σχέδιο αποδιοργάνωσης του σχολικού προγράμματος, που υιοθετεί διαφορετικό ωριαίο πρόγραμμα καθημερινά, με αποτέλεσμα μαθητές, γονείς και καθηγητές να μην έχουν σταθερό ωράριο, στο όνομα της «εισαγωγής περισσότερων ενδοσχολικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων» από μικρότερη ηλικία στα σχολεία.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Συνάντηση στις Βρυξέλλες είχαν χτες βράδυ οι πρωθυπουργοί Σερβίας Ιβιτσα Ντάσιτς και Κοσσοβάρων Αλβανών Χασίμ Θάτσι σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας ομαλοποίησης των μεταξύ τους σχέσεων. Ορίστηκε νέα συνάντηση για τις 13 του μήνα στις Βρυξέλλες.

ΓΛΑΣΚΟΒΗ.-- Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια θυελλωδών ανέμων που έπληξαν χτες τη Σκοτία, προκαλώντας μεταξύ άλλων σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοΐα, στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ