Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Τη διάλυση των δομών Πρόνοιας και Προσχολικής Αγωγής αποτυπώνει ουσιαστικά πρόσφατη έρευνα στην Αυστραλία, σύμφωνα με την οποία το 44% των παιδιών κάτω των τριών χρόνων φροντίζουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες. Στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι οι γιαγιάδες και οι παππούδες βοηθούν και όταν τα παιδιά πάνε στο σχολείο, σ' ένα ποσοστό 16% περίπου.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Εκρηκτικά που συνδέονταν με δύο πυροκροτητές και ένα κινητό τηλέφωνο βρήκαν οι αλβανικές αστυνομικές αρχές στο αυτοκίνητο του νομάρχη Αυλώνας, Μπεσνίκ Ντερβίσι, έπειτα από έλεγχο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στον προαύλιο χώρο, όπου βρίσκεται το κτίριο της κυβέρνησης, στα Τίρανα. Η έρευνα της αστυνομίας έγινε μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που ανέφερε την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο της αλβανικής κυβέρνησης...

ΤΥΝΙΔΑ.-- Το κυβερνών ισλαμικό κόμμα Ενάχντα στην Τυνησία και αντιπολιτευόμενα κόμματα κατέληξαν χτες σε μία καταρχήν συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού που θα ηγηθεί μίας μεταβατικής κυβέρνησης «ανεξάρτητων προσωπικοτήτων» μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Στο προσκήνιο ήρθε πάλι η υπόθεση του Ρόμπερτ Λέβινσον, πρώην πράκτορα του FBI που εξαφανίσθηκε το 2007 στο ιρανικό νησί Κις και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Σύμφωνα με νέα στοιχεία του πρακτορείου «Ασοσιέιτεντ Πρες» και της Ουάσιγκτον, ο συγκεκριμένος είχε σταλεί στην πραγματικότητα σε αποστολή από πράκτορες της CIA, που όμως δεν είχε εγκριθεί επίσημα από την υπηρεσία. Ετσι, η αμερικανική κυβέρνηση κάνει ότι δεν ξέρει τίποτε για την υπόθεση και δήθεν ενδιαφέρεται για την ανθρωπιστική της πλευρά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ