Τετάρτη 1 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Πύρινη κόλαση προκάλεσε χτες στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ ο εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας άνω των 100 βαγονιών που μετέφερε αργό πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους ο παρακείμενος οικισμός 2.300 ατόμων στο Κάσελτον. Από την πυρκαγιά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, πέρα από δύσπνοια που αισθάνθηκαν κάτοικοι της περιοχής λόγω του τεράστιου νέφους μαύρου καπνού, που ήταν ορατό από χιλιόμετρα μακριά.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ελεύθεροι αφέθηκαν χτες τα ξημερώματα από τις ισραηλινές αρχές 26 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, που είχαν καταδικαστεί έως 20 χρόνια για επιθέσεις σε βάρος των κατοχικών δυνάμεων, στο πλαίσιο ισραηλινο-παλαιστινιακής συμφωνίας για τη διευκόλυνση των «ειρηνευτικών» διαπραγματεύσεων, διαδικασία που γίνεται υπό την εποπτεία των ΗΠΑ και αποσκοπεί στα ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Μέση Ανατολή.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Σε ναυάγιο κατέληξαν, μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων, οι συνομιλίες ανάμεσα στους επικεφαλής πέντε κομμάτων της καθολικής και της προτεσταντικής κοινότητας της Βόρειας Ιρλανδίας για την επίλυση των διαφωνιών τους σχετικά με τις παρελάσεις, τις σημαίες και τη διαχείριση της Περιόδου των Ταραχών (The Troubles), όπως ονομάζεται η 25ετία 1968-1993.

ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης Μπορ στο Νότιο Σουδάν επιχείρησαν νωρίς χτες το πρωί δυνάμεις των στασιαστών του πρώην αντιπροέδρου Ρίεκ Ματσάρ, οι οποίες νωρίτερα έθεσαν υπό τον έλεγχό τους κομβικές οδικές αρτηρίες που βρίσκονται κοντά σε βάση του ΟΗΕ στην περιοχή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ