Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν χτες με αστυνομικούς στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στον κεντρικό σταθμό αστικών συγκοινωνιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο μετά την απόφαση του δημάρχου της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης να επιβάλει από χτες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων γύρω στο 9%. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον 20 άτομα, (εκ των οποίων ένας οπερατέρ που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) και συνελήφθησαν έξι διαδηλωτές.

ΚΑΪΡΟ.-- Τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών προκάλεσαν οι δύο εκρήξεις βομβών που σημειώθηκαν χτες το πρωί με διαφορά δίλεπτου σε οχήματα της αστυνομίας, στη συνοικία Γκίζα, κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η αμερικανική υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών απαγόρευσε από χτες και μέχρι το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας τη μεταφορά υγρών, τζελ ή σπρέι στις αποσκευές στην καμπίνα των αεροσκαφών, μετά τις πληροφορίες για πιθανή μεταφορά υλικών σε σωληνάρια οδοντόπαστας, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βόμβας μέσα στα αεροπλάνα.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Ο Νοτιοαφρικανός Πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα ανακοίνωσε χτες το μεσημέρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις 7 Μάη, καλώντας όλο το εκλογικό Σώμα να ασκήσει μαζικά το εκλογικό του δικαίωμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ