Πέμπτη 6 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων συγκλόνισε χτες εμπορικές περιοχές της Βαγδάτης προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 10 αμάχων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 15 ατόμων.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων από 13 στο 15% και νέες περικοπές κατά 6% στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων, κατάργηση κάποιων επιδομάτων και εισαγωγή περισσότερων φόρων στα τυχερά παιχνίδια συγκαταλέγονται στα έκτακτα μέτρα, που ανακοίνωσε χτες η κροατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Μιλάνοβιτς και τα οποία θα ενσωματώσει στο σχέδιο αναθεώρησης του κρατικού προϋπολογισμού.

BOYKOYΡΕΣΤΙ.-- Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν χτες έξω από το εργοστάσιο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Dacia-Renault» στο Μιοβένι της νότιας Ρουμανίας (120 χλμ. βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου) απαιτώντας πολιτικές στήριξης της βιομηχανίας και των εργαζομένων αλλά και ολοκλήρωση ενός καθυστερημένου έργου διάνοιξης νέας οδικής αρτηρίας που θα συνδέσει το εργοστάσιο με τις δυτικές μεθοριακές περιοχές της Ρουμανίας.

KAΪΡΟ.-- Κυβερνητική επιτροπή που διερεύνησε το θάνατο εκατοντάδων διαδηλωτών, υποστηρικτών των «Αδερφών Μουσουλμάνων», τον περασμένο Αύγουστο, από τις δυνάμεις ασφαλείας, αποφάνθηκε πως «έφταιγαν» οι υποστηρικτές του ισλαμιστή ανατραπέντος Προέδρου, Μοχάμεντ Μούρσι, όταν επενέβησαν ειδικές αστυνομικές δυνάμεις σε κεντρικές πλατείες του Καΐρου για να διαλύσουν τους καταυλισμούς των διαδηλωτών. Η επιτροπή κατηγόρησε επίσης τους υποστηρικτές του Μούρσι ότι είχαν αιχμαλωτίσει και βασανίσει κατοίκους της Νασρ Σίτι, υποστηρίζοντας πως οι διαδηλωτές οπλοφορούσαν και πυροβολούσαν κατά των δυνάμεων ασφαλείας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Διαπραγματεύσεις με τη σερβική κυβέρνηση, που θα αναδειχθεί από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 16ης Μάρτη, για τη χορήγηση δανείου ύψους 250.000.000 δολαρίων, ανακοίνωσε χτες πως θα ξεκινήσει η Παγκόσμια Τράπεζα.

ΤΡΕΝΤΟΝ.-- Εκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στη διάρκεια εργασιών συντήρησης από συνεργεία της εταιρείας «Public Service Electric & Gas» προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων έξι στο Εγουίνγκ του Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενέσεις αντιρετροϊκών φαρμάκων κατά του ιού HIV που ευθύνεται για το ΕΪΤΖ προστάτευσαν πλήρως επί πολλές βδομάδες πιθήκους από τη λοίμωξη, κάτι που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου στον άνθρωπο, υποστηρίζουν δύο επιστημονικές έρευνες που παρουσιάστηκαν χτες σε ετήσιο συνέδριο ιολόγων στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Συνολικά 12 είναι οι εγγεγραμμένοι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 17 Απρίλη στην Αλγερία, μεταξύ αυτών και ο 77χρονος απερχόμενος Πρόεδρος (από το 1999!) Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Στη σύλληψη τεσσάρων Σέρβων αστυνομικών και ενός υπαλλήλου της Δασικής Υπηρεσίας προχώρησαν, χτες, αστυνομικοί στο Κοσσυφοπέδιο στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Στρεπτσε, κατά την οποία κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά μερικών χιλιάδων ευρώ και όπλα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ