Τρίτη 13 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΟΥΛ.-- Με αστυνομική βία απείλησε χτες χιλιάδες απεργούς οδηγούς ΙΧ φορτηγών ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός. Οι απεργοί εδώ και τέσσερις μέρες διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις και χαμηλότερους φόρους στα καύσιμα. Το ίδιο 24ωρο, σύγκρουση τρένου με γερανό στην πόλη Πουσάν προκάλεσε το θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Αρχισε χτες η δίκη των 33 κατηγορουμένων για την πολύνεκρη επίθεση του περασμένου Οκτώβρη στο Μπαλί της Ινδονησίας. Εάν κριθούν ένοχοι, πολλοί εκ των κατηγορουμένων θα καταδικαστούν σε θανατική ποινή (αυτό προβλέπει ο νέος τρομονόμος που θεσπίστηκε στη χώρα όχι με πρόσχημα τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη αλλά... μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Μπαλί).

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Δικαστική «αντιτρομοκρατική» περιπέτεια άρχισε χτες και στο Ρότερνταμ έναντι 12 αλλοδαπών μουσουλμάνων που κατηγορούνται πως επιδίδονταν σε στρατολόγηση μελών υπέρ της «αλ Κάιντα» στην Ολλανδία...

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο Νετζμετίν Ερμπακάν επέστρεψε πανηγυρικά στην πολιτική ως ηγέτης του Κόμματος Ευτυχίας εκτίοντας την ποινή εξοστρακισμού του που του είχε επιβληθεί το 1998, ένα χρόνο μετά το «μεταμοντέρνο πραξικόπημα» των στρατηγών που οδήγησε στην πτώση της συγκυβέρνησής του με την Τανσού Τσιλέρ. Το Κόμμα Ευτυχίας δεν εκπροσωπείται στη Βουλή.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Και ο στρατός των Φιλιππίνων συμμετέχει -με εντολή της Προέδρου Γκλόρια Αρόγιο- στις έρευνες για τη σύλληψη των δραστών της προχτεσινής βομβιστικής επίθεσης στο Κοροντανάλ, που είχε απολογισμό 13 νεκρούς και 26 τραυματίες. Ως υπεύθυνες «φωτογραφίζονται» οι ισλαμικές οργανώσεις MILF και Αμπού Σαγιάφ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε λίμνη του Μέριλαντ, χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό ασφαλείας για το χειρισμό παθογόνων μικροοργανισμών, δημιουργούσας ο/οι δράστης/ες βάκιλους του άνθρακα σε επιστολές που ταχυδρομούνταν το 2001 σε Ουάσιγκτον και Ν. Υόρκη υποστηρίζει η νέα θεωρία του FBI. Υπενθυμίζεται, πάντως, πως έως τώρα, δεν έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες για τις επιθέσεις με άνθρακα...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ