Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΝΡΟΒΙΑ.-- Σε κατ' αρχήν παύση πυρός και έναρξη διαπραγματεύσεων στο Ακοσόμπο της Γκάνας συμφώνησαν χτες ο «πρόεδρος» της Λιβερίας, Τσαρλς Τέιλορ, και επικεφαλής της οργάνωσης «LURD» («Λιβεριανοί Ενωμένοι για Συμφιλίωση και Δημοκρατία»).

ΜΟΣΧΑ.-- Σχέδιο για την κατασκευή και προώθηση ενός νέου πολιτικού αεροσκάφους κοντινών αποστάσεων υπό την ονομασία «RRJ» ανακοίνωσαν χτες διευθυντικά στελέχη της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρίας «Μπόινγκ» και της ρωσικής «Σουκόι». Το «RRJ» αναμένεται να κάνει το παρθενικό του ταξίδι το Γενάρη του 2006.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Σύγκρουση δύο τρένων - που βρίσκονταν στην ίδια σιδηρογραμμή(!)- στο Στρότσμπεργκ της Νοτιοδυτικής Γερμανίας είχε ως αποτέλεσμα οτ θάνατο έξι επιβατών (ανάμεσά τους τρία παιδάκια) και τον τραυματισμό άλλων 13.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της σερβικής Αστυνομίας, Γιόβιτσα Στάνισιτς, μεταφέρθηκε χτες στις φυλακές Σεβενεμάν του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, καθώς κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας σε Κροατία και Βοσνία - Ερζεγοβίνη το διάστημα 1991-95.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Κροτίδα εκσφενδόνισε χτες στο αμερικανικό προξενείο στα Αδανα ένας 35χρονος άνδρας, χωρίς -βεβαίως...- να προκληθούν θύματα ή ζημιές.

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Στην πρωτεύουσα της Γεωργίας έφτασαν χθες οι τρεις παρατηρητές του ΟΗΕ και ο διερμηνέας τους, που είχαν απαχθεί την περασμένη Πέμπτη στην Αμπχαζία. Οι γεωργιανές Αρχές δήλωσαν ότι δεν καταβλήθηκαν λύτρα και ότι η απελευθέρωσή τους είναι αποτέλεσμα επιτυχών διαπραγματεύσεων.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Παραιτήθηκε χτες ο Γκρέκορτζ Κολόντκο, υπουργός Οικονομικών της πολωνικής κυβέρνησης. Ηταν ο ενδέκατος υπουργός που παραιτείται στους 20 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τον πρωθυπουργό Λέζεκ Μίλερ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ