Σάββατο 14 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Με μία γκανγκστερική αστυνομική επιχείρηση - εν μέσω των διαμαρτυριών δεκάδων πολιτών - συνελήφθη χτες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή, ο Σέρβος απόστρατος στρατηγός Βεσέλι Σλιβάντσανιν που κατηγορείται από το Δικαστήριο της Χάγης για «εγκλήματα πολέμου». Ο Σέρβος πρωθυπουργός Ζ. Ζίβκοβιτς πιθανολογούσε πως μετά από αυτή την εξέλιξη το αμερικανικό κογκρέσο θα εγκρίνει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς το Βελιγράδι...

ΤΟΚΙΟ.-- Η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε χτες νομοσχέδιο για την αποστολή στρατιωτών στο Ιράκ και τη συμμετοχή τους σε «επιχειρήσεις ανοικοδόμησης». Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο μέλλει να συζητηθεί και να τεθεί προς ψήφιση, τις ερχόμενες μέρες, από το κοινοβούλιο.

ΠΝΟΜ ΠΕΧΝ.-- Τουλάχιστον ένας εργάτης έχασε τη ζωή του και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη στυγνή αστυνομική επέμβαση σε διαδήλωση εκατοντάδων εργατών κλωστοϋφαντουργίας που διαδήλωναν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Καμπότζης απαιτώντας βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Ψήφο εμπιστοσύνης, με 236 ψήφους υπέρ και 213 κατά, έδωσε χτες η πολωνική Βουλή στην κυβέρνηση μειοψηφίας του Λέζεκ Μίλερ.

ΡΩΜΗ.-- Η ιταλική αστυνομία εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη αυτοσχέδια βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αεροσκάφος της «Αλιτάλια». Η βόμβα εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στις αστυνομικές αρχές στην Αγκόνα.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Μέσα στον τελευταίο ένα χρόνο στην Αιθιοπία, η πείνα (ένεκα παρατεταμένης ξηρασίας) θέρισε τη ζωή δεκάδων χιλιάδων παιδιών, ανακοίνωσε χτες αξιωματούχος οργάνωσης του ΟΗΕ που έκανε έκκληση για την άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αιθιοπία και σε άλλες δέκα από τις φτωχότερες χώρες της υφηλίου.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Κατηγορίες σεξουαλικών εγκλημάτων έναντι παιδιών απαγγέλθηκαν χτες σε αστυνομικό του ΟΗΕ από το Πακιστάν και άλλους τρεις Κοσσοβάρους Αλβανούς των «Κοσσοβάρικων Σωμάτων Ασφαλείας»...

ΓΕΝΕΥΗ.-- Τις απαγορευτικές ταξιδιωτικές οδηγίες για όλες τις σινικές επαρχίες που επλήγησαν από το σύνδρομο SARS, πλην του Πεκίνου, ήρε χτες η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Η αποτρεπτική ταξιδιωτική οδηγία για την Ταϊβάν παραμένει σε ισχύ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ