Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τραγικός ο επίλογος γιορτής νεαρών Αμερικανών απ' το Σικάγο, καθώς 12 έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 45 τραυματίστηκαν, όταν το μπαλκόνι, στο οποίο βρίσκονταν διασκεδάζοντας, κατέρρευσε μην αντέχοντας το βάρος.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Επ' αόριστον γενική απεργία πραγματοποιούν από χτες πολλοί κλάδοι Νιγηριανών εργαζομένων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεγάλες αυξήσεις που επέβαλε στα καύσιμα η κυβέρνηση του Προέδρου Ομπασάντζο. Το ίδιο 24ωρο, αποκαλύφθηκε πως 80 κάτοικοι χωριού στο βόρειο κρατίδιο Τζιγκάουα πέθαναν από την κατανάλωση μολυσμένου νερού...

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Μέρα απεργίας η χτεσινή για τους Βέλγους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους, οι οποίοι αντιδρούν στο σχέδιο «αναδιάρθρωσης» της εταιρίας, που προβλέπει 10.000 απολύσεις μέχρι το 2007.

ΣΕΟΥΛ.-- Η Ενωση Εργαζομένων Σιδηροδρόμων Κορέας απέρριψε χτες την πρόσκληση της εργοδοσίας για την έναρξη διαλόγου με αντάλλαγμα την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης που έχει ξεκινήσει απ' την περασμένη βδομάδα. Οι απεργοί ζητούν απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου για ιδιωτικοποίηση της εταιρίας και απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Hercules 130 συνετρίβη στην πυκνοκατοικημένη περιοχή Μπένι Μερέντ της Αλγερίας, με αποτέλεσμα το θάνατο του πενταμελούς πληρώματος και άλλων 12 ανθρώπων στο έδαφος.

ΤΟΡΟΝΤΟ.-- Μία 51χρονη νοσοκόμα, που εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Νορθ Γιορκ του Τορόντο, είναι το τελευταίο θύμα του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου, που στον Καναδά έχει πλέον προκαλέσει το θάνατο 39 ανθρώπων.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Ενας Καναδός και ένας Αμερικανός ερευνητής άγριας φύσης σκοτώθηκαν προχτές όταν το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε ράντσο της κεντρικής Κένιας (175 χλμ βόρεια του Ναϊρόμπι).

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Σερβοβόσνιος Ζέλικο Μίκιτς, πρώην διοικητής στρατοπέδου στη Δυτική Βοσνία, που κατηγορείται για γενοκτονία απ' το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, παραδόθηκε χτες στις σερβικές αρχές.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Την επιβολή θανατικής ποινής πρότειναν χτες Ινδονήσιοι εισαγγελείς που δικάζουν τον 40χρονο μηχανικό Αμρόζι. Ο Αμρόζι κατηγορείται πως οργάνωσε τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Μπαλί τον περασμένο Οκτώβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ