Πέμπτη 3 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Μαθητής ηλικίας 16 ετών πυροβόλησε και τραυμάτισε χτες δασκάλα του γυμνασίου, προτού βάλει τέλος στη ζωή του με το όπλο που κρατούσε, σε σχολείο του Κόμπουργκ της Βαυαρίας. Τα κίνητρα και οι αιτίες αυτής της τραγωδίας παρέμεναν ως χτες άγνωστα...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εργαζόμενος σε κατασκευαστική μονάδα, πυροβόλησε και σκότωσε -για αδιευκρίνιστους λόγους- τρεις συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους πέντε. Το περισταστικό σημειώθηκε στο Τζέφερσον Σίτι, πρωτεύουσα της πολιτείας του Μισούρι.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Αλλη μια παραχώρηση στους ΝΑΤΟικούς εισβολείς έκανε η κυβέρνηση της Ενωσης Σερβία - Μαυροβούνιο, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Αμυνας να παραδώσει απόρρητα έγγραφα και αρχεία του στρατού στους εισαγγελείς του δικαστηρίου της Χάγης που επιχειρούν, εις μάτην έως τώρα, να «καταδικάσουν» τον πρώην πρόεδρο της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς...

ΕΛ ΡΙΑΝΤ.-- Σε 124 ανέρχονται οι συλληφθέντες που κρατούνται στη Σαουδική Αραβία από τον περασμένο Μάη με την κατηγορία πως διασυνδέονται με την τρομοκρατία και την οργάνωση «Αλ Κάιντα». Σύμφωνα με το Σαουδάραβα υπουργό Εσωτερικών, οι περισσότεροι συνελήφθησαν πριν από τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Ριάντ κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Εκατοντάδες Κενιάτισσες καταγγέλλουν πως βιάστηκαν την εικοσαετία 1977-1997 από Βρετανούς στρατιώτες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, οι περισσότερες γυναίκες κατάγονται από την πόλη Ισιόλο στην Ανατολική Κένια, όπου βρίσκεται βρετανικό στρατόπεδο, στο οποίο διενεργούνται κάθε χρόνο στρατιωτικά γυμνάσια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ