Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ.-- Παρά τις πολύωρες αγωνιώδεις προσπάθειές τους, οι 28 νευροχειρουργοί και 100 βοηθοί τους που επιχείρησαν χτες για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά την επέμβαση του διαχωρισμού των σιαμαίων -- ενωμένων στο κεφάλι -- δίδυμων αδελφών Λαλέχ και Λαντάν Μπιζανί, δεν κατάφεραν να τις κρατήσουν στη ζωή. Οι δύο αδελφές εξέπνευσαν 90 λεπτά μετά το χωρισμό τους, από αιμορραγία. Χιλιάδες Ιρανοί θρήνησαν τις δύο αδελφές, ενώ ο Πρόεδρος Χαταμί δεσμεύτηκε ότι το κράτος θα πληρώσει τις δαπάνες της επέμβασης (300.000 δολάρια).

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Την ανησυχία της Βρετανίας για τη συμπεριφορά των ΗΠΑ απέναντι στους δύο ύποπτους για τρομοκρατία Βρετανούς υπήκοους Μοαζάμ Μπεγκ και Ρεφόζ Αμπασί, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους έξι που θα οδηγηθούν ενώπιον στρατοδικείων, εξέφρασε στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ ο Βρετανός ομόλογός του Τζακ Στρο.

ΓΚΡΟΖΝΥ.-- Οχτώ Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν σε διάφορες συγκρούσεις με ένοπλους αυτονομιστές στην Τσετσενία, τις τελευταίες 24 ώρες.

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Το Πακιστάν έκλεισε χτες την πρεσβεία του στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, καθώς εκατοντάδες έξαλλοι διαδηλωτές προκάλεσαν σε αυτήν εκτεταμένες υλικές ζημιές, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για τις «εισβολές» Πακιστανών στρατιωτικών στο Αφγανιστάν.

ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ.-- Μέλη ινδικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων ερευνούν την πιθανότητα κακοδικίας στις αθωωτικές αποφάσεις δικαστηρίων του Γκουζαράτ κατά τις δίκες 21 Ινδουιστών, που κατηγορούνταν ότι έκαψαν ζωντανούς 12 μουσουλμάνους, στο πλαίσιο του πογκρόμ κατά της μειονότητας -- το οποίο ουσιαστικά έγινε συνεργεία της τοπικής κυβέρνησης -- με τουλάχιστον 2.200 νεκρούς.

ΜΙΣΙΣΙΠΗ.-- Υπάλληλος της «Λόκχιντ Μάρτιν» άνοιξε πυρ χτες το πρωί στη μονάδα της αεροναυπηγικής βιομηχανίας στην πολιτεία του Μισισιπή, σκοτώνοντας 5 συναδέλφους του και αυτοκτονώντας στο τέλος. Τα αίτια του νέου, πολλοστού όμως αιματοκυλίσματος σε χώρο εργασίας στις ΗΠΑ, παραμένουν άγνωστα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ