Πέμπτη 10 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-- Δύο εκρήξεις όλμων συγκλόνισαν χτες την πρωτεύουσα του Μπουρούντι, με τον πρώτο απολογισμό να κάνει λόγο για δύο νεκρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση έγινε από τους αντάρτες του Μετώπου FNL, της φυλής Χούτου, που συνεχίζουν να μάχονται το στρατό των Τούτσι και απαιτούν την έναρξη διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση του Προέδρου Νταγιζέγιε.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Απόλυτη επιτυχία στην απεργιακή τους κινητοποίηση υποστηρίζουν ότι είχαν τα σωματεία των δημοσίων υπαλλήλων, που υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν την εκστρατεία διαμαρτυρίας και απεργιών κατά των σχεδίων της κυβέρνησης Λούλα για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, με στόχο την εξομάλυνση των συντάξεων όλου του φάσματος των εργαζομένων.

ΝΤΑΚΑ.-- Σωστικά συνεργεία αναζητούν εκατοντάδες επιβάτες ενός φέρι με υπεράριθμους επιβάτες - τουλάχιστον 700 - που βυθίστηκε χτες, στον ποταμό Μέγνα του Μπαγκλαντές. Ωστόσο, οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι έως και 500 πνίγηκαν. Μέχρι τις ακτές κατάφεραν να κολυμπήσουν περί τους 200.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Τέσσερις νεκροί και ισάριθμοι τραυματίες είναι ο απολογισμός της ανταλλαγής πυρών σε εστιατόριο στην περιοχή Τσάιρ της πρωτεύουσας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Μεταξύ των νεκρών είναι ο Αλβανός Νεζίρι Ρίντβαν, που πιστεύεται ότι ηγούνταν συμμορίας που «ήλεγχε» την περιοχή. Οι αρχές αποδίδουν το φονικό σε διαμάχες για τον έλεγχο της περιοχής.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ενα αγόρι δύο ετών από τη Βρετανία έχασε προχτές τη ζωή του στην Τουρκία, στη διάρκεια συμπλοκής σε καφενείο που κατέληξε σε ανταλλαγή πυρών στην πόλη Φότζα. Το θάνατο του μικρού Αλιστερ συνειδητοποίησε η μητέρα του, όταν έφερε το καρότσι μέσα στο καφενείο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ