Σάββατο 2 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Δεκαεπτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, δύο σοβαρά, από τις εκρήξεις δύο βομβών χθες το πρωί, κοντά στο υπουργείο Δικαιοσύνης στην Τουρκία. Οι τραυματισθέντες αστυνομικοί, μεταδίδει το BBC, επιχείρησαν να ανοίξουν μια παγιδευμένη τσάντα δίχως προστατευτικά μέσα, μετά την έκρηξη μιας πρώτης βόμβας, δίχως θύματα. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Η πετρελαϊκή εταιρία «Unocal» οδηγείται σε δίκη στις ΗΠΑ σε 2 μήνες επειδή ουσιαστικά ενθάρρυνε βιασμούς, δολοφονίες και καταναγκαστική εργασία Βιρμανών χωρικών από στρατιώτες της χούντας που φρουρούσαν αγωγό φυσικού αερίου θυγατρικής της.

ΓΚΟΚΟΝΚΟ.-- Δικαστήριο καταδίκασε 105 άτομα σε ποινές που κυμαίνονται από κάθειρξη ενός έτους έως και την ποινή του θανάτου, για συμμετοχή σε γενοκτονία, κατά το τέλος της μεγαλύτερης δίκης στη Ρουάντα μετά τις σφαγές του 1994. Η διαδικασία διήρκεσε δύο χρόνια.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πέντε «μαχητές Ταλιμπάν» και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν χθες. Σε άλλο χθεσινό επεισόδιο, τρεις άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός κυβερνητικού αξιωματούχου, σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

ΜΟΜΠΑΣΑ.-- Ενας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο πολίτες τραυματίστηκαν όταν ύποπτος, που μόλις είχε συλληφθεί και οδηγούνταν στο αστυνομικό τμήμα για εμπλοκή στην επίθεση κατά Ισραηλινών σε ξενοδοχείο στις 28 Νοέμβρη 2002, πυροδότησε χειροβομβίδα που κρατούσε στα χέρια του.

ΡΑΜΠΑΤ.-- Δύο Βρετανοί υπήκοοι συνελήφθησαν και κρατούνται από τις μαροκινές αρχές ως ύποπτοι για συμμετοχή στην τριπλή επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στην Καζαμπλάνκα, στις 16 Μάη, και στοίχισε τη ζωή σε 32 άτομα. Πίσω από την επίθεση θεωρείται ότι βρίσκεται δίκτυο εξτρεμιστών ισλαμιστών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ