Τετάρτη 13 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Την ανάληψη ελέγχου του Κοσσυφοπεδίου από την Υπατη Διοίκηση του ΟΗΕ, λόγω αποτυχίας στην επιβολή σταθερότητας στην επαρχία, φέρεται να ζητεί νέο έγγραφο της σερβικής κυβέρνησης προς τη διοίκηση του ΟΗΕ στην Πρίστινα. Στο έγγραφο διατυπώνεται η υπόσχεση παροχής καθεστώτος «ουσιαστικής αυτονομίας», σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το (μάλλον «δύσκολο») αίτημα του Βελιγραδίου...

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Την επιβολή 15ετούς ποινής κάθειρξης στον Αμπού Μπακάρ Μπασίρ, κατηγορούμενο ως «πνευματικό ηγέτη» της οργάνωσης «Τζεμάα Ισλαμίγια», πρότεινε χτες η Εισαγγελία της Τζακάρτας. Ο Μπασίρ κατηγορείται για προδοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης κατά την περίοδο 1993-2001, αλλά και πως συναίνεσε στην εξαπόλυση βομβιστικών επιθέσεων προ τριών ετών, με αποτέλεσμα το θάνατο 19 ανθρώπων..

ΠΕΚΙΝΟ - ΤΟΚΙΟ.-- Εξηγήσεις από τον πρέσβη της Ιαπωνίας στο Πεκίνο ζήτησαν χτες αξιωματούχοι του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή το δηλητηριασμό 34 κατοίκων της βορειοανατολικής σινικής πόλης Κικιχάρ από δεκάδες ιαπωνικά βαρέλια χημικών αερίων, που τοποθετήθηκαν εκεί μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Δώδεκα δουλέμπορους συνέλαβαν χτες οι μεξικανικές αρχές με την κατηγορία πως οργάνωναν επιχειρήσεις φυγάδευσης προσφύγων από τη Λατινική Αμερική στις ΗΠΑ υπό εφιαλτικές συνθήκες. Τουλάχιστον 19 από τα θύματά τους πέθαναν το περασμένο δίμηνο από ασφυξία μένοντας κλεισμένα επί μέρες, χωρίς νερό και τρόφιμα, σε κοντέινερ φορτηγών.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Βελγικό δικαστήριο επέβαλε χτες ποινές φυλάκισης σε 24 Αλβανούς και Τούρκους που κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη μεταφορά πάνω από 10.000 Αλβανών στη Βρετανία τα δύο τελευταία χρόνια! To δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης από τρία μέχρι οκτώ χρόνια...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ