Πέμπτη 14 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Μαζικότερα και αιματηρότερα τρομοκρατικά χτυπήματα προέβλεψε χτες ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ινδονησία, Ραλφ Μπόις. Το ίδιο 24ωρο, και ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ προέβλεψε «πιθανή μία καταστροφική τρομοκρατική επίθεση κατά αυστραλιανών και άλλων δυτικών συμφερόντων».

ΑΜΒΕΡΣΑ.-- Δυο οχηματαγωγά πλοία, ένα ιταλικό και ένα από τον Παναμά, που μετέφεραν χιλιάδες οχήματα συγκρούστηκαν χτες κοντά στο λιμάνι της Αμβέρσας στο Βέλγιο. Τα δυο πλοία ήταν μήκους περίπου 200 μέτρων το καθένα.

ΟΣΛΟ.-- Οι πάγοι της Αρκτικής θα έχουν λιώσει εντελώς μέσα σε περίπου 100 χρόνια, ως αποτέλεσμα της αύξησης της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας που συνδέεται με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, υποστηρίζει μελέτη του ερευνητικού ινστιτούτου Νάνσεν (NERSC) στο Μπέργκεν (Νοτιοδυτική Νορβηγία).

ΓΕΝΕΥΗ.-- Τη δραστική μείωση της χρήσης αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία συνέστησε χτες η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας του ΟΗΕ χαρακτηρίζοντας υποδειγματική την απόφαση των Δανών να απαγορεύσουν εκουσίως τη χρήση αντιμικροβιακών φαρμάκων στους χοίρους από το 1998. Η ΠΟΥ υπενθύμισε πως η υπερβολική χρήση φαρμάκων στην κτηνοτροφία ευθύνεται, μεταξύ άλλων, για την ολοένα και δυσκολότερη θεραπεία ασθενειών που πλήττουν το ζωικό πληθυσμό (αλλά και τον άνθρωπο).

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Σε κατ' οίκον κράτηση τέθηκε χτες από τους Αυστραλούς της δύναμης επιβολής «τάξης» ο αρχηγός αυτονομιστικής ομάδας της νήσου Γκουαδαλκανάλ, των Νησιών Σολομώντα, Χάρολντ Κέκε.

ΑΡΟΥΣΑ.-- Κατηγορίες ενθάρρυνσης και συμμετοχής στη γενοκτονία εκατοντάδων χιλιάδων Τούτσι και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας απήγγειλε χτες δικαστήριο του ΟΗΕ έναντι του Ρουαντέζου γιατρού, Γιουνεβάλ Ρουγκαμπαράρα, που την περίοδο της σφαγής ήταν δήμαρχος...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ