Τετάρτη 20 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΡΟΚΟ.-- Εις θάνατον καταδικάστηκαν 4 ύποπτοι για συμμετοχή στην παράνομη οργάνωση «Σαλαφία Τζιχαντία», που φέρεται ότι πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση στην Καζαμπλάνκα στις 16 Μάη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 33 άτομα. Ακόμη 83 καταδικάστηκαν ως μέλη της οργάνωσης.

ΝΕΠΑΛ.-- Εληξε χτες ο τρίτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και των Μαοϊκών ανταρτών χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία. Οι δύο πλευρές πάντως συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα, ο οποίος παραιτήθηκε ένα μήνα πριν λόγω των διαφορών του με τον πρωθυπουργό Φατός Νάνο, κατηγόρησε την Εθνική Μυστική Υπηρεσία ότι κυνηγάει και παρακολουθεί τους δικούς του ανθρώπους και ότι υπηρετεί τα προσωπικά συμφέροντα του πρωθυπουργού.

ΓΚΡΟΖΝΥ.-- Εξι Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 11 ακόμη τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με ένοπλους αυτονομιστές στην Τσετσενία τις τελευταίες 48 ώρες, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Ο Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε απαίτησε χτες από τον ΟΗΕ και οργανώσεις αρωγής να παραδώσουν στις αρχές την ευθύνη διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, επικαλούμενος προσπάθειες ορισμένων να εκμεταλλευτούν πολιτικά την πείνα που μαστίζει περίπου 3.300.000 πολίτες της χώρας του...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εργαζόμενος εργοστασίου παραγωγής πλαστικών ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο Αντόβερ του Οχάιο πυροβόλησε και σκότωσε με αυτόματο όπλο έναν συνάδελφό του, τραυματίζοντας σοβαρά άλλες δύο εργάτριες. Ο δράστης στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Ο αρχηγός του ισλαμικού κόμματος της «Συμμαχίας Εθνικής Ενότητας», Φεριάλ Ασράφ, απείλησε με επανέναρξη της ένοπλης μάχης κατά ανταρτών Ταμίλ με αφορμή τη δολοφονία δύο μουσουλμάνων αγροτών την περασμένη Κυριακή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ