Παρασκευή 22 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΛΙΣΑΒΟΝΑ-ΠΑΡΙΣΙ.-- Η ολλανδική Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνη περίπου 500 με 1.000 άτομα έχασαν τις ζωές τους από τον καύσωνα. Στη Γαλλία ο απολογισμός των θυμάτων έφτασε τους 10.000, ενώ και στην Πορτογαλία ο αριθμός των νεκρών από τον καύσωνα υπολογίζεται στους 1.300.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Η Βρετανία και η Γαλλία συμφώνησαν χτες για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας την ερχόμενη βδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να αρθούν οι κυρώσεις έναντι της Λιβύης.

ΓΚΡΟΖΝΥ.-- Οχτώ Ρώσοι στρατιώτες και 12 ένοπλοι Τσετσένοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων στην Τσετσενία την Πέμπτη σύμφωνα με τις τσετσενικές αρχές.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πύραυλος αμερικανικού ελικοπτέρου τύπου «Απάτσι» έβαλε χτες το πρωί κατά φορτηγού που μετέφερε αμάχους στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν προκαλώντας τον τραυματισμό τριών εξ αυτών.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Κατηγορίες για συμμετοχή στη δολοφονία του πρωθυπουργού της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς κατά 44 υπόπτων απήγγειλε χτες η γενική εισαγγελία του Βελιγραδίου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τρεις εργαζόμενοι σε οικοδομή στο Τέλφορντ της Πενσυλβάνια βρήκαν οικτρό θάνατο από ηλεκτροπληξία όταν ο γερανός στον οποίον εργάζονταν ήρθε σε επαφή με σύρματα ηλεκτρικού ρεύματος.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Σοβαρά εγκαύματα υπέστη χτες μία Ολλανδέζα όταν το κινητό τηλέφωνο που κρατούσε τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες, πιθανότατα από βλάβη στην μπαταρία της συσκευής...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ