Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν αρνείται κάθε περιορισμό στην ειρηνική χρήση της ατομικής ενέργειας» δήλωσε χτες ο Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Αμπντουλάχ Ραμεζανζαντέχ, τρεις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη νέας αποστολής επιθεωρήσεων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) στη χώρα.

ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ.-- Τουλάχιστον ένας νεκρός και 27 τραυματίες - εκ των οποίων δέκα σοβαρά - είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός μετωπικής σύγκρουσης τοπικών επιβατικών αμαξοστοιχιών σε σταθμό της πόλης Χολζντόρφ στην Ανατολική Γερμανία. Εν τω μεταξύ, 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ένα γερμανικό τουριστικό ποταμόπλοιο προσάραξε την Κυριακή στο Ρήνο, κοντά στο Σεντ Γκορ, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τηλεχειριζόμενη βόμβα, που είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα σταθμευμένη έξω από κατάμεστο κέντρο διασκέδασης στην πόλη Φλορένσια, εξερράγη τα ξημερώματα της Κυριακής, προκαλώντας το θάνατο 10 ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη 48. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

NEO ΔΕΛΧΙ.-- Δεκαπέντε ισλαμιστές αυτονομιστές έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ινδικού στρατού στην ορεινή περιοχή Γκουρέζ (στον υπό ινδικό έλεγχο τομέα) του Κασμίρ. Ινδοί αξιωματούχοι υποστήριξαν πως μ' αυτόν τον τρόπο απέτρεψαν «εγχείρημα μεγάλης διείσδυσης». Ωρες μετά, γνωστοποιήθηκε η σφαγή έξι χωρικών - υποστηριχτών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό) στο χωριό Σαμπαράι της πολιτείας Τριπούρα. Η αστυνομία στρέφει υποψίες μεταξύ μελών του αυτονομιστικού «Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου Τριπούρα».

ΣΙΔΝΕΫ.-- Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε χτες -ένα χρόνο πριν τις γενικές εκλογές... - ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις με την αναβάθμιση του (επικριθέντος για τη σκληρή πολιτική έναντι των προσφύγων) υπουργού Μετανάστευσης, Φίλιπ Ράντοκ στη θέση του ομοσπονδιακού υπουργού Δικαιοσύνης.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η εκκίνηση της πρώτης διαστημικής αποστολής (με την επωνυμία SMART-1) της Ευρωπαϊκής Αεροδιαστημικής Εταιρίας στη Σελήνη με την απογείωση του πυραύλου «Αριάν-5» από το κοσμοδρόμιο Κούρου της Γαλλικής Γουινέας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ