Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε χτες την ορεινή περιοχή Αλτάι στη Νότια Σιβηρία - ο τρίτος ισχυρός σεισμός σε διάστημα μικρότερο της βδομάδας - με αποτέλεσμα να καταστραφούν κτίρια, να προκληθούν κατολισθήσεις και να μείνουν άστεγοι περίπου 1.800 χωρικοί.

ΣΕΟΥΛ.-- «Αισιοδοξία» για την έναρξη ενός επόμενου γύρου εξαμερών «καλών συνομιλιών» στο Πεκίνο για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα εξέφρασε χτες ο πρόεδρος της Ν. Κορέας, Ρο Μου - γιουν, παρά την προχτεσινή ανακοίνωση της Πιονγιάνγκ πως βλέπει την οδό των συνομιλιών αναποτελεσματική και ως εκ τούτου θα προσανατολιστεί στην προώθηση της αποτρεπτικής πυρηνικής δυνατότητας της χώρας...

ΚΙΓΚΑΛΙ.-- Ο πεντακομματικός συνασπισμός, με επικεφαλής το Πατριωτικό Μέτωπο Ρουάντας (RPF) του προέδρου Πολ Καγκάμε φαίνεται πως κατακτά τις 53 από τις 80 έδρες του νέου Κοινοβουλίου, όπως αυτό διαμορφώνεται από τα αποτελέσματα των προχτεσινών γενικών εκλογών.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Συντριβή μικρού τουριστικού αεροσκάφους, τύπου «Πάιπερ Αζτέκ», σε δασική έκταση της Βόρειας Αυστραλίας είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πέντε ατόμων, εκ των οποίων τα τρία παιδιά.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Γερμανός αστυνομικός μέλος της δύναμης του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο τραυματίστηκε χτες σοβαρά από την επίθεση Κοσσοβάρου Αλβανού με σιδερολοστό, έξω από αστυνομικό τμήμα στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα. Ο δράστης φέρεται πως αντιμετώπιζε ψυχολογικές διαταραχές.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αστυνομικοί τραυμάτισαν χτες το πρωί ένοπλο μαθητή γυμνασίου αλλά και το διευθυντή του σχολείου (που κρατούσε ως όμηρο) στο γυμνάσιο Ρίο Καζαδέρο στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας. Σύμφωνα με τις αρχές, τα τραύματα που προκάλεσαν οι αστυνομικοί σε μαθητή και διευθυντή «δεν αποτελούν απειλή για τη ζωή τους»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ