Σάββατο 14 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Την ερχόμενη βδομάδα αρχίζουν «συνομιλίες για τις συνομιλίες» μεταξύ διπλωματών Ινδίας και Πακιστάν. Θα είναι, κατά αναλυτές, «αναγνωριστικές».

ΝΤΟΧΑ - ΜΟΣΧΑ.-- Στα τραύματά του υπέκυψε χτες το απόγευμα σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Κατάρ, Ντόχα, το αρχηγικό στέλεχος των Τσετσένων αυτονομιστών Ζελιμχάν Γιανταρμπίγεφ μετά από δολοφονική επίθεση εναντίον του. Οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν οιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση, αποδίδοντάς τη σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ ομάδων Τσετσένων αυτονομιστών ή «άλλων ομάδων».

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Οι πολωνικές εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες σχετικά με το εάν ήταν νόμιμη η συμφωνία που έκλεισε η εταιρία «Οστρόσφκι Αρμς» με τις κατοχικές αρχές στο Ιράκ αναφορικά με την παροχή όπλων και εκρηκτικών για τον «νέο ιρακινό» στρατό (ύψους 580 εκατ. δολαρίων).

ΠΕΚΙΝΟ.-- Το κινεζικό υπουργείο Γεωργίας επιβεβαίωσε χτες συνολικά έξι νέες εστίες της γρίπης των πουλερικών στη Σανγκάη, στην πόλη Τιαντζίν κοντά στο Πεκίνο, στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν και στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Παράλληλα, στις ΗΠΑ, μετά την πολιτεία του Ντελαγουέαρ, κρούσματα της γρίπης εκδηλώθηκαν σε πτηνοτροφικές μονάδες και του Νιου Τζέρσεϊ.

ΣΕΟΥΛ.-- Παρά τις έντονες αντιδράσεις μεγάλης μερίδας του νοτιοκορεατικού λαού, χτες, το Κοινοβούλιο της Ν. Κορέας ενέκρινε το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την αποστολή 3.000 στρατιωτών στο Ιράκ με 155 ψήφους υπέρ έναντι 50. Ετσι, η Νότια Κορέα γίνεται η τρίτη (σε αριθμό στρατιωτών) χώρα μετά τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία που ενισχύει τις δυνάμεις κατοχής του Ιράκ...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ