Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ANOΪ-ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Μολονότι υποχώρησε ο αριθμός των ανθρώπινων θυμάτων του ιού H5N1, που προκαλεί τη λεγόμενη γρίπη των πουλερικών, η νόσος δεν έχει καταπολεμηθεί πλήρως, προειδοποίησαν χτες αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

ΣΕΟΥΛ.- Αγνοώντας τις αντιδράσεις των αγροτών και υποχωρώντας στις πιέσεις των βιομηχάνων, η πλειοψηφία της νοτιοκορεατικής Εθνοσυνέλευσης ενέκρινε χτες (με 162 ψήφους υπέρ και 71 κατά) τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Χιλή.

ΣΚΟΠΙΑ.- Τη σκυτάλη της απεργίας πήραν χτες απ' τους εκπαιδευτικούς της ΠΓΔΜ άλλοι κλάδοι εργαζομένων. Δικαστικοί, αστυνομικοί, διοικητικοί υπάλληλοι κρατικών και δημοτικών αρχών απέργησαν και διαδήλωσαν χτες στα Σκόπια αντιδρώντας στο κυβερνητικό σχέδιο για απολύσεις του ...40% των δημοσίων υπαλλήλων!

ΣΙΟΥΔΑΔ ΧΟΥΑΡΕΣ.- Χιλιάδες γυναίκες και από τις δύο πλευρές των συνόρων, ανάμεσά τους και διάσημες ηθοποιοί, όπως η Τζέιν Φόντα και η Σάλι Φόλντι, απαίτησαν δικαιοσύνη και εξιχνίαση των συνθηκών δολοφονίας περισσοτέρων των 300 γυναικών στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες του Μεξικού, μία αναπνοή από τα σύνορα με τις ΗΠΑ.

ΟΣΛΟ-ΜΑΝΙΛΑ.- Παρά την ολοκλήρωση - το Σάββατο - του πρώτου γύρου των «ειρηνευτικών συνομιλιών» στο Οσλο μεταξύ διαπραγματευτών του ΚΚ Φιλιππίνων και της κυβέρνησης Αρόγιο, οι μάχες συνεχίστηκαν στα κεντρικά και νότια. Απολογισμός της Κυριακής: 2 αντάρτες νεκροί, 6 συλληφθέντες.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Αρχισαν χτες επίσημες συνομιλίες Ινδίας-Πακιστάν στο Ισλαμαμπάντ, με (ουσιαστικά) προπαρασκευαστικό χαρακτήρα. Κορυφαίο θέμα στην ατζέντα το Κασμίρ.

ΜΑΝΣΕΧΡΑ.- Ο τελικός επίσημος απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό στις ανατολικές επαρχίες του Πακιστάν το Σάββατο έφτασε τους 24 νεκρούς.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.- Δεκάδες μπλόκα σε όλη την Ουγγαρία έστησαν χτες αγρότες, που απαιτούν υψηλότερες επιδοτήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν τα βασικά. Οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ