Τετάρτη 2 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ.- Η ΛΔ Κορέας κατήγγειλε 190 παραβιάσεις του εθνικού της εναέριου χώρου από αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη σημειώνοντας ότι αυτό αντικατοπτρίζει «ιμπεριαλιστικά σχέδια της Ουάσιγκτον».

ΛΙΜΑ.- Οι περουβιανές αρχές μετακινούν πάνω από 1.200 στρατιώτες κι αστυνομικούς προς την πόλη Ιλάβε, στην περιοχή του Πούνο όπου οι κάτοικοι βρίσκονται σε απεργία εδώ κι ένα μήνα μετά την εξέγερσή τους και τη δολοφονία του δημάρχου. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τους ιθαγενείς Αϋμάρας, υπάρχουν «ξένες παρεμβάσεις».

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.- Τουλάχιστον 34 κρατούμενοι των φυλακών Μπενφίκα της Βραζιλίας έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της τριήμερης εξέγερσης με αίτημα το διαχωρισμό των κρατουμένων ανάλογα με τη συμμορία στην οποία ανήκουν. Σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας, ενδέχεται οι νεκροί να είναι ακόμη περισσότεροι.

ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ/ΑΓΚΥΡΑ.- 10 Κούρδους συνέλαβαν χτες οι τουρκικές αρχές, κατηγορώντας τους ότι σχεδίαζαν «επιθέσεις εναντίον αμάχων στην Κωνσταντινούπολη και τα Αδανα». Στο μεταξύ, Κρατικό Δικαστήριο Ασφαλείας δήλωσε «αναρμόδιο» για τη δίκη των 69 που κατηγορούνται για το διπλό μακελειό του Νοέμβρη στην Κωνσταντινούπολη. Σε άλλη μια είδηση από την Τουρκία, η κυβέρνηση Ερντογάν ανακοίνωσε ότι καταρτίζει νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει τον Οκτώβρη, μετά από βέτο του προέδρου Σεζέρ στο προσφάτως ψηφισθέν από τη Βουλή.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ/ΛΟΝΔΙΝΟ/ΠΕΚΙΝΟ.- Αν αρθεί το ευρωπαϊκό εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κίνα - παρά τις αμερικανικές απειλές και πιέσεις να μη συμβεί κάτι τέτοιο - η Βρετανία θα «ακολουθήσει» Γαλλία και Γερμανία προχωρώντας σε πωλήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες των Τάιμς του Λονδίνου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ