Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ.- Με διαδηλώσεις ακτιβιστών ενάντια στην καλλιέργεια και πώληση γενετικώς μεταλλαγμένων προϊόντων, ξεκίνησαν την Κυριακή σε συνεδριακό κέντρο του Σαν Φρανσίσκο οι εργασίες της Διεθνούς Συνδιάσκεψης για τη Βιοτεχνολογία. Συμμετέχουν πάνω από 18.000 γενετιστές, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη εταιριών, ενώ μαχητικό «παρών» δίνουν δεκάδες οργανώσεις ακτιβιστών με βιοηθικές ανησυχίες.

ΜΑΝΙΛΑ.- Μόνο μικρές υλικές ζημιές προκάλεσε επίθεση με χειροβομβίδες στα πρώην γραφεία της «Πέτρον», πετρελαϊκής εταιρίας, στο Μακάτι, την επιχειρηματική συνοικία της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι «υποπτεύονται κομμουνιστές αντάρτες» του Νέου Λαϊκού Στρατού.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πόση δηλητηριασμένου νερού από λίμνη κοντά στον Ινδό ποταμό στο Πακιστάν, ενώ άλλοι 3.000 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία, έγινε γνωστό χθες. Την Κυριακή, 38 μουσουλμάνοι προσκυνητές σκοτώθηκαν και οχτώ τραυματίστηκαν, όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στο βόρειο Πακιστάν.

ΧΑΪΝΤΕΡΑΜΠΑΝΤ.- Τουλάχιστον 47 αγρότες έχουν αυτοκτονήσει τις τελευταίες δύο βδομάδες στο κρατίδιο Αντρα Πραντές της Ινδίας, λόγω των μεγάλων χρεών τους και του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει. Η κρατιδιακή κυβέρνηση - όπως και η ομοσπονδιακή, είναι του Κογκρέσου - προσπαθεί να «ανακουφίσει» με έκτακτα μέτρα υπέρ των αγροτών, όπως το «πάγωμα» των δανείων και η παροχή νέων, με χαμηλό επιτόκιο.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.- Προβάδισμα στο κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα δίνουν τα πρώτα αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στη Ρουμανία. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό περί το 40%. Ο κεντροδεξιός αντιπολιτευτικός συνασπισμός συγκεντρώνει 27%. Στο Βουκουρέστι, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης νίκησε από τον πρώτο γύρο.

ΤΟΚΙΟ.- Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με στόχο την αντιμετώπιση «πιθανής επίθεσης με βαλλιστικούς πυραύλους» στα ιαπωνικά νησιά θα πραγματοποιήσουν το 2005 Ιαπωνία και ΗΠΑ, ανέφερε χθες ιαπωνική εφημερίδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ