Τρίτη 15 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.- Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κένια από μολυσμένο καλαμπόκι που τους εστάλη ως βοήθεια για να μη λιμοκτονήσουν, λόγω της ανάπτυξης βακίλου σε περίπτωση όχι σωστής αποθήκευσης. Καθώς έχουν ήδη προωθηθεί τόνοι δηλητηριασμένου καλαμποκιού, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών «ευεργετουμένων» θα αυξηθεί.

ΠΕΚΙΝΟ.- Δεκαεφτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν βαγόνι τρένου εκτροχιάστηκε και συνετρίβη από γέφυρα στην Κίνα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.- Μια 5μελής οικογένεια βρήκε το θάνατο, όταν η πολυκατοικία στην οποία διέμενε κατέρρευσε, το βράδυ της Κυριακής, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από την κατάρρευση τραυματίστηκαν αρκετοί ακόμη ένοικοι. Τα αίτιά της δεν είναι γνωστά ακόμη, αν και συνήθως οι εργολάβοι δεν τηρούν κανέναν από τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας στην ανέγερση οικοδομών.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.- Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το στενό συνεργάτη του Ιλιτς Ραμίρες Σάντσες, γνωστού ως Κάρλος, Γιοχάνες Βάινριχ, ζήτησε η Εισαγγελία του Βερολίνου. Ο Βάινριχ κατηγορείται για συμμετοχή σε σειρά επιθέσεων στη Γαλλία, που είχαν προκαλέσει το θάνατο έξι ατόμων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Βάινριχ ήταν υπαρχηγός του Κάρλος στην ηγεσία των οργανώσεων «Οργάνωση Διεθνών Επαναστατών» και «Οργάνωση της Ενοπλης Αραβικής Αντίστασης».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ- Οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε Σομαλό μετανάστη στις ΗΠΑ, τον Νουρεντίν Αμπντίχ, για την παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκράτες και στο δίκτυο της «Αλ Κάιντα» για απάτες και για την παραποίηση επισήμων εγγράφων περί μετανάστευσης, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζον Ασκροφτ, διευκρινίζοντας ότι ο κατηγορούμενος «σχεδίαζε» να λάβει μέρος σε σχεδιαζόμενη «επίθεση» με εκρηκτικά σε εμπορικό κέντρο στο Κολόμπους, στο Οχάιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ