Παρασκευή 18 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΑΣΚΕΝΔΗ.- Οι Πρόεδροι της Κίνας, της Ρωσίας και των τεσσάρων κεντρασιατικών χωρών (Καζαχστάν, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν) συναντιόνταν χθες για να συνάψουν «ειδική αντιτρομοκρατική συμμαχία» και να δημιουργήσουν «ειδικό αντιτρομοκρατικό κέντρο». Συμμετείχε ο «πρόεδρος» του Αφγανιστάν, Χάμιντ Καρζάι.

ΠΕΚΙΝΟ.- Σε θάνατο καταδικάστηκε πρώην ανώτατο τραπεζικό στέλεχος της Τράπεζας της Κίνας, που ενεπλάκη σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.- Δικαίωμα διεκδίκησης καθαρισμού από τα κατάλοιπα που άφησε πίσω της η αμερικανική πολυεθνική Γιούνιον Καρμπάιντ (σήμερα Ντάου Κέμικαλς) μετά τη χημική καταστροφή του 1984 στο Μποπάλ δίνει απόφαση αμερικανικού Εφετείου της Νέας Υόρκης.

ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ.- Τρεις άνδρες φερόμενους ως «μέλη της Ανσάρ αλ Ισλάμ»συνέλαβε χθες η τουρκική αστυνομία στην Πόλη, όπου τα μέτρα ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ (28 και 29 Ιουνίου) έχουν ενταθεί.

ΝΤΑΡ ΕΛ ΣΑΛΑΜ.- Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε χτες ο πρώην δήμαρχος κοινότητας της Ρουάντας Σιλβέστρε Γκακουμπίτσι από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου στη Ρουάντα (ICTR) για το ρόλο που έπαιξε στη γενοκτονία 80.000 Τούτσι και μετριοπαθών Χούτου στη χώρα το 1994.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.- Διεθνείς εισαγγελείς στο Κόσσοβο απηύθυναν κατηγορίες εναντίον τριών Αλβανών (αλλά και ενός Σέρβου) για σοβαρά εγκλήματα σε σχέση με τα γεγονότα εις βάρος των Σέρβων τον περασμένο Μάρτη.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Ινδονησία εξέδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι η οργάνωση Τζεμάα Ισλαμίγια, που «συνδέεται με την Αλ Κάιντα», ενδέχεται να εξαπολύσει επιθέσεις ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στη χώρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ