Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΙΟΝΓΚ ΓΙΑΝΓΚ.-- Οι πρέσβεις έξι ευρωπαϊκών χωρών στη ΛΔ Κορέας επισκέφθηκαν χτες τη μεθοριακή (με την Κίνα) βορειοκορεατική περιοχή Σάμσου, με τον Σουηδό πρέσβη Πολ Μπέιτζερ να δηλώνει πρώτος πως «δεν υπήρχε το παραμικρό σημάδι για δοκιμές πυρηνικών όπλων» και πως ως εκ τούτου η εκεί έκρηξη της 9ης Σεπτέμβρη οφειλόταν σε εργασίες για την κατασκευή υδροηλεκτρικού φράγματος.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Το μετριασμό των διατάξεων του διαβόητου «αντιτρομοκρατικού» νόμου (POTA), που είχε υπάρξει άλλοθι «διώξεων σε βάρος μουσουλμάνων», προχωρά η κυβέρνηση Σινγκχ στην Ινδία.

ΟΥΑΝΑ.-- Τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν χτες από έκρηξη αυτοσχέδιου βομβιστικού μηχανισμού στην Ουάνα του Πακιστάν, όπου τους τελευταίους μήνες διεξάγονται διαρκείς μάχες.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Εκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην κεντρική επαρχία Χιουνάν της Κίνας χτες κόστισε 10 ζωές.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή της ΠΓΔΜ πρόταση μομφής που κατέθεσαν προχτές βουλευτές της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Χάρι Κόστοφ, κατηγορώντας τη για αθέτηση βασικών προεκλογικών δεσμεύσεων και αποτυχία στην αντιμετώπιση οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ο Ινδονήσιος στρατηγός ε.α. Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γουντχογιόνο καταγραφόταν χτες στις τελευταίες δημοσκοπήσεις σαν ο πιθανότερος νικητής του δεύτερου γύρου των ινδονησιακών προεδρικών εκλογών της 20ής του μήνα. Προηγείται με 61% έναντι της αντιπάλου του, νυν πρόεδρο Μεγκαβάτι Σουκαρνοπούτρι, που συγκεντρώνει το 20% της προτίμησης των ψηφοφόρων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ