Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.- Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στη βόρεια Ιταλία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις άνθρωποι. Ο σεισμός έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη τη βόρεια Ιταλία, από το Μιλάνο και τη Γένοβα έως τη Βενετία. Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Γκουίντο Μπερτολάζο, δήλωσε ότι το επίκεντρο, κοντά στη λίμνη Γκάρντε, εντοπίστηκε σε βάθος μόλις οκτώ χιλιομέτρων.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.- Τραγικό τέλος βρήκαν δύο αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, έξω από σχολείο στην Πόλη του Μεξικού. Οι αξιωματικοί ερευνούσαν την υπόθεση απαγωγής δύο μαθητών, ωστόσο, οι γονείς νόμισαν ότι ήταν οι ίδιοι οι απαγωγείς. Τους επιτέθηκαν, τους ξυλοκόπησαν και τους έκαψαν ζωντανούς. Συνολικά, τρεις αστυνομικοί με πολιτικά ερευνούσαν την υπόθεση απαγωγής δύο μικρών παιδιών. Συνομιλούσαν με μαθητές και έβγαζαν φωτογραφίες. Οι δύο από τους τρεις αστυνομικούς έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο τρίτος νοσηλεύεται με εγκαύματα και πολλαπλά τραύματα. Χθες, οι αστυνομικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό και ήδη 30 άνθρωποι ανακρίνονταν.

ΜΟΣΧΑ.- Δυο λιποτάκτες Ρώσοι στρατιώτες, δίδυμοι αδελφοί, σκότωσαν δύο αστυνομικούς και απήγαγαν έως και τρεις γηραιούς κατοίκους μιας πόλης βόρεια της Μόσχας. Το δράμα ολοκληρώθηκε με την αυτοκτονία του ενός και την παράδοση του δεύτερου στις αρχές, χωρίς οι όμηροι να πάθουν τίποτε.

ΜΟΣΧΑ.- Ο φόβος της «σύλληψης» από τις ρωσικές αρχές οδήγησε το σύνολο των διευθυντικών στελεχών της χρεοκοπημένης πετρελαϊκής εταιρίας Yukos να διαφύγουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Ενας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες από έκρηξη «μηχανισμού» από αγνώστους στο Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, μετέδωσε το Ρόιτερς. Επίσης χθες, Πακιστανός αντιστράτηγος επανέλαβε πως από τις επιχειρήσεις στις αυτόνομες περιοχές της μεθορίου Πακιστάν - Αφγανιστάν «προκύπτει» το «συμπέρασμα» ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν«δεν μπορεί να κρύβεται» εκεί.

ΑΓΚΥΡΑ.- Τη ζωή τουλάχιστον τριών ανθρώπων κόστισε το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τις τελευταίες μέρες την Τουρκία. Αρκετές νότιες περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.- Προθεσμία στους μαοϊκούς αντάρτες να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση έως το Γενάρη έδωσε χθες ο πρωθυπουργός του Νεπάλ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ