Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΙΛΑ.- Αλλες 100 σοροί ανασύρθηκαν χτες στις ανατολικές Φιλιππίνες, όπου οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της τελευταίας βδομάδας ξεπερνούν τους 1.000. Αξιωματούχοι δήλωναν ότι οι κάτοικοι της Λουσόν αντιμετωπίζουν πλέον κίνδυνο από μολυσματικές ασθένειες όπως η γαστρεντερίτιδα, η χολέρα και η ηπατίτιδα, καθώς εκατοντάδες σοροί παραμένουν άταφες.

ΣΟΦΙΑ.- «Διυπουργική ομάδα» ανέλαβε να «προετοιμάσει» την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Βουλγαρία, ανέφεραν χτες βουλγαρικά ΜΜΕ και ανταποκριτές.

ΡΩΜΗ.- Τουλάχιστον 78 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορικό τρένο το βράδυ της Πέμπτης κοντά στην πόλη Καστελανέτα ντι Τάραντο στη νότια Ιταλία. Δύο από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν και έπεσαν σε χαράδρα. Σύμφωνα με την αστυνομία η σύγκρουση προκλήθηκε όταν το εμπορικό τρένο παραβίασε κόκκινο σηματοδότη σε γραμμή μιας κατεύθυνσης.

ΧΑΡΤΟΥΜ.- Η πρώτη επίθεση κατά στρατιώτη της 800μελούς αποστολής της Αφρικανικής Ενωσης στη δυτική σουδανική επαρχία Νταρφούρ σημειώθηκε χτες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αξιωματικού απ' το Τσαντ. Ο στρατιώτης τραυματίστηκε στον ώμο από πυρά αγνώστου ενώ μετέβαινε σε χωριό του νότιου Νταρφούρ για να διερευνήσει καταγγελία για εξαπόλυση νέων βομβαρδισμών από στρατιωτικά αεροσκάφη.

ΧΑΓΗ.- Ο Σερβοβόσνιος Ντράγκομιρ Μιλόσεβιτς, πρώην στρατιωτικός διοικητής, που βαρύνεται με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου κατά την πολιορκία του Σεράγεβο και καταζητούνταν τα τελευταία έξι χρόνια επρόκειτο να μεταφερθεί χτες ως αργά το βράδυ στα κρατητήρια του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.- Διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ρουμανίας έκαναν χτες εκατοντάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης, ζητώντας απ' την κεντρική εφορευτική επιτροπή να διερευνήσει τις καταγγελίες περί νοθείας κατά τις γενικές και προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ