Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Παρελθόν αποτελεί, κατά πάσα βεβαιότητα, ο Ντέιβιντ Μπλάνκετ για το υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες για «κατάχρηση εξουσίας».

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Ως «κήρυξη πολέμου» θα εκλάβει η ΛΔ Κορέας το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων από την Ιαπωνία προειδοποίησε χτες εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων της ΛΔ Κονγκό και στασιαστών του στρατού εκδηλώνονται από χτες κοντά στην πόλη Κανιαμπαγιόγκα με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον εννιά στασιαστών και κύμα φυγής εκατοντάδων αμάχων.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Από τις εκτεταμένες πλημμύρες έχουν, μέχρι στιγμής, χάσει τη ζωή τους 29 άνθρωποι.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Εκτελέστηκε χτες ο Τούρκος όμηρος που είχε απαχθεί προχτές στην επαρχία Κουνάρ του Αφγανιστάν. Δύο Αφγανοί που είχαν απαχθεί μαζί του απελευθερώθηκαν.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες στο δεύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα μέσα σε δύο μέρες στην Ινδία.

ΜΟΣΧΑ.-- Για τον κίνδυνο εκδήλωσης ενός «δεύτερου Μπεσλάν» έκανε χτες λόγο ο ρωσικός Τύπος, 102 ημέρες μετά τα τραγικά γεγονότα στη Βόρεια Οσετία.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες σε μάχη στρατού και μαοϊκών ανταρτών στο Νεπάλ.

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ.-- «Δεκάδες» πολίτες νοσηλεύονταν χτες σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα μετά την εκδήλωση φωτιάς σε κινηματογράφο από ατύχημα. Οι εκτιμήσεις των τουρκικών ΜΜΕ για τον ακριβή αριθμό των τραυματιών ήταν συγκεχυμένες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ