Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΓΗ.-- Την 1η Ιουνίου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για το αποκαλούμενο «ευρωσύνταγμα». Κατά το «Reuters», αν και στην Ολλανδία κυριαρχούν οι φιλοευρωπαϊστές, υπάρχει ανησυχία για το ενδεχόμενο το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό για τη Συνθήκη, στην περίπτωση που η αποχή είναι σημαντική. Δημοψήφισμα θα διενεργηθεί το Μάη ή τον Ιούνιο και στη Γαλλία.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Διαμαρτυρία προς τις ΗΠΑ απηύθυνε χτες η κυβέρνηση του στρατηγού-«προέδρου» Μουσάραφ του Πακιστάν, με αφορμή την πιθανή πώληση αντιαεροπορικών πυραύλων «Patriot» στην Ινδία, κάνοντας λόγο για κίνδυνο νέας «κούρσας εξοπλισμών».

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 250 είναι οι νεκροί από τις χιονοστιβάδες στο ινδικό Κασμίρ, ενώ εκφράζονται φόβοι για άλλους 300 κατοίκους της επαρχίας, σύμφωνα με χτεσινές πληροφορίες.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Λιανονίνγκ της Κίνας, στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών όσον αφορά το δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο με 214 νεκρούς την προηγούμενη εβδομάδα.

ΜΟΣΧΑ.--«Εξέπνευσε χτες η εκεχειρία» που είχε κηρύξει το τσετσενικό αποσχιστικό κίνημα. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις είχαν ξαναρχίσει ήδη από τη Δευτέρα. Στο μεταξύ, οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις συνέχιζαν χτες τις επιχειρήσεις τους στο Νταγκεστάν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ