Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.-- «Εφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο γνωστός Παραγουανός συγγραφέας Αουγούστο Ρόα Μπάστος. Ο Ρόα Μπάστος κέρδισε παγκόσμια φήμη, αλλά και το βραβείο Θερβάντες, με το βιβλίο Yo, el Supremo, που εκδόθηκε το 1974, με κεντρικό θέμα τη δικτατορία. Γεννήθηκε το 1917 στην Ασουνσιόν και ήταν γιος Βραζιλιάνου πατέρα με γαλλική καταγωγή και μητέρας από την ινδιάνικη φυλή Γουαρανί και, μαζί με τους Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και Μάριο Βάργκας Γιόσα, θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους Λατινοαμερικανούς συγγραφείς.

ΡΩΜΗ.-- «Ανάσα» για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποτελεί η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα του κυβέρνηση από την ιταλική Βουλή. Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα παραμείνει στην ηγεσία της χώρας - εκτός απροόπτου - για ένα ακόμη χρόνο. Η κυβέρνηση χρειάζεται τώρα την ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας την Πέμπτη, στην οποία πάντως ο κεντροδεξιός συνασπισμός του Ιταλού πρωθυπουργού διατηρεί την πλειοψηφία.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Μια 17χρονη Πακιστανή, η οποία πήγε να καταγγείλει σεξουαλική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα και βιάστηκε από δύο αστυνομικούς οι οποίοι στη συνέχεια τη συνέλαβαν και την έθεσαν υπό κράτηση για 37 μέρες, απείλησε χτες να αυτοπυρποληθεί έξω από τη Βουλή του Πακιστάν αν δεν απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των αστυνομικών.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Τουλάχιστον 33 Τούρκοι Κούρδοι μετανάστες που ζητούν άσυλο από το Βέλγιο έκλεισαν χτες 30 μέρες απεργίας πείνας, που πάντως αφήνει «ασυγκίνητες» τις αρχές της χώρας.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο Λιεν Τσαν, ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Ταϊβάν, ΚΜΤ, θα συναντηθεί σήμερα στο Πεκίνο με τον Πρόεδρο της Κίνας, Χου Ζιντάο.

ΜΟΣΧΑ.-- Αναβλήθηκε χτες από δικαστήριο της Μόσχας η λήψη απόφασης για την υπόθεση διαφθοράς και φοροαποφυγής που βαρύνει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του πετρελαϊκού κολοσσού «Γιουκός». Το δικαστήριο θα συνεδριάσει και πάλι στα μέσα Μάη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ