Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ, απαγγέλθηκε χτες από δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου στη Μαδρίτη, σε βάρος του ηγέτη του κόμματος Μπατασούνα, Αρνάλντο Οτέγκι, απαγγέλθηκε η κατηγορία. Ο Οτέγκι πρέπει να εμφανιστεί στις 8 Ιούνη για μία προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία ενόψει της δίκης του, η ημερομηνία της οποίας δεν ανακοινώθηκε.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Η ηγεσία του φοιτητικού κινήματος της Χιλής απέρριψε το τελεσίγραφο των αρχών του Πανεπιστημίου του Σαντιάγο, για λήξη της κατάληψης και επανέναρξη των μαθημάτων, δηλώνοντας ότι οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Παιδείας θα συνεχιστούν.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Ο διοικητής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Σόρεν Τζένσεν - Πέτερσεν, ανακοίνωσε, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Βλάντο Μπούτσκοφσκι, πως θα μπορούσε να λυθεί «εντός του μηνός» το ζήτημα των ακαθόριστων συνόρων του προτεκτοράτου με την ΠΓΔΜ, ώστε να «καθαρίσει ο δρόμος για την έναρξη συνομιλιών καθορισμού του στάτους κβο» της επαρχίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ