Σάββατο 18 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Σχεδόν 1.200 άνθρωποι, περίπου 1.000 ανθρακωρύχοι που δουλεύουν για το ορυχείο «Barrick» και 200 υπάλληλοι της κατασκευαστικής εταιρίας «Techint», παραμένουν εγκλωβισμένοι επί τρεις ημέρες εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων σε υψόμετρο τουλάχιστον 4.500 μέτρων στην οροσειρά των Ανδεων στην Κεντροδυτική Αργεντινή.

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.-- O ιδιοκτήτης σουπερμάρκετ στη Γουατεμάλα, όπου είχε σημειωθεί φωτιά η οποία στοίχισε τις ζωές 365 ανθρώπων τον περασμένο Αύγουστο, θα κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος ότι έδωσε εντολή να κλείσουν οι πόρτες του καταστήματος για να μη φύγουν οι πελάτες χωρίς να πληρώσουν... Ο Χουάν Πιο Πάιβα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 25 χρόνων, κατηγορούμενος για δολοφονία. Συγκατηγορούμενοι επίσης είναι ο γιος του, Βίκτορ Ντάνιελ και ένας φρουρός του καταστήματος, οι οποίοι εκτέλεσαν τις εντολές του ιδιοκτήτη και έκλεισαν τις πόρτες εξόδου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

ΛΙΜΑ.-- Εντεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα νεαρό κορίτσι, αγνοούνται όταν ελικόπτερο του περουβιανού στρατού συνετρίβη σε απομακρυσμένη περιοχή στη ζούγκλα κοντά στον ποταμό Πουτουμάγιο, 1.400 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, Λίμα. Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί.

ΛΑΓΟΣ.-- Εκλεισαν χτες τα προξενεία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ρωσίας στη δεύτερη μεγαλύτερη νιγηριανή πόλη, Λάγος, μετά από σήμα των αμερικανικών αρχών προς τις νιγηριανές πως «υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια»...

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ.-- Την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα σχολεία ζήτησε χτες το υπουργείο Εσωτερικών της Καμπότζης, μετά την κρίση ομηρίας σε σχολείο προχτές, με ένα δίχρονο αγόρι από τον Καναδά να βρίσκει το θάνατο από τα πυρά ενόπλων που ζητούσαν λύτρα και όπλα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ