Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ - ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Η Ινδονησία πρέπει να θανατώσει αμέσως όλα τα πτηνά σε περιοχές που δοκιμάστηκαν από τη γρίπη των πουλερικών και «να δαπανήσει περισσότερα προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη της νόσου σε πανδημία γρίπης ανθρώπων» συνέστησε χτες ο Τζόζεφ Ντομένεχ, επικεφαλής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ στη Ρώμη. Στην Τζακάρτα πάντως ανακοινώθηκε πως τα αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων απέδειξαν ότι η αιτία θανάτου πεντάχρονου κοριτσιού στις αρχές της βδομάδας δεν ήταν ο ιός Η5Ν1 που προκαλεί τη γρίπη των πουλερικών...

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Ζητώντας άσυλο στην Κολομβία ο ανατραπέντας από τον Απρίλη πρόεδρος του Εκουαδόρ Λούσιο Γκουτιέρες, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για σοβαρά πλήγματα στην ασφάλεια της χώρας, δηλώνει: «Είμαι ακόμη Πρόεδρος». Οι αρχές της Κολομβίας αφού τον ενημέρωσαν ότι υπάρχει διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του, του έδωσαν περίοδο χάριτος 90 ημερών ώστε να ολοκληρώσει την επίσημη κατάθεση του αιτήματος ασύλου. Ο Γκουτιέρες έφτασε στην Κολομβία από το Περού. Μετά την ανατροπή του, η διαδρομή του ήταν Βραζιλία, Ηνωμένες Πολιτείες και τέλος Περού.

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.-- Την άρση της ασυλίας δύο υπουργών της κυβέρνησης του Ενρίκε Μπολάνιος, αποφάσισε χτες το Κοινοβούλιο της Νικαράγουας, ώστε να ερευνηθούν οι κατηγορίες περί παράνομων χρηματοδοτήσεων. Πρόκειται για τους υπουργούς Εσωτερικών, Χούλιο Βέγκα και τον υφυπουργό Μάριο Σάλβο Ορβιλέρ. Η κίνηση αυτή κατά τους πολιτικούς αναλυτές αποτελεί το τελευταίο κρούσμα της πολύ σοβαρής κρίσης και του κλυδωνισμού της κυβέρνησης Μπολάνιος.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι στις κρατικές τράπεζες και αεροπορικές εταιρίες θα απεργήσουν την 29η Σεπτεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης Σινγκχ να προχωρήσει σε αναδιαρθρώσεις και συγχωνεύσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ