Σάββατο 1 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Τουλάχιστον 13 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε συγκρούστηκε με φορτηγό. Το λεωφορείο μετέφερε μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου από το Μπιαλιστόκ στη βορειοανατολική Πολωνία στην πόλη Τσεστοχόβα, όπου θα πήγαιναν για προσκύνημα σε ένα από τα πιο ιερά μνημεία του Καθολικισμού.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ελεύθερη αφέθηκε η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Τζούντιθ Μίλερ, η οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών, επειδή δεν αποκάλυπτε την πηγή ενός ρεπορτάζ. Η υπόθεση αφορούσε τη διαρροή στον Τύπο του ονόματος μυστικής πράκτορα της CIA. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πράκτορα, Βάλερι Πλέιμ, της οποίας ο διπλωμάτης σύζυγος της, πρέσβης Τζόσεφ Σ. Γουίλσον είχε αμφισβητήσει τον ισχυρισμό της κυβέρνησης Μπους ότι ο Σαντάμ είχε όπλα μαζικής καταστροφής.

ΧΑΝΟΪ.-- Τους 65 έφτασαν χτες οι νεκροί από τον τυφώνα Ντάμρεϊ στο Βιετνάμ και τους 120 συνολικά στην Ασία (16 στις Φιλιππίνες, 25 στην Κίνα, 9 στην Ταϊλάνδη).

ΜΟΣΧΑ.-- Ο νεοδιορισμένος πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούρι Γιεχανούροφ επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Ρωσίας και σε συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Φραντκόφ δήλωσε ότι το Κίεβο θα τιμήσει όλες τις διμερείς ενεργειακές και άλλες συμφωνίες. Στο μεταξύ, επίσης στον ενεργειακό τομέα, σήμερα Σάββατο, η «Exxon Mobil» αρχίζει την άντληση από κοίτασμα πετρελαίου στα ανοιχτά της νήσου Σαχαλίνης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ