Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.- «Υπό ασφυκτικές πιέσεις» των Ηνωμένων Πολιτειών το Ισραήλ ακύρωσε τη συμφωνία εκσυγχρονισμού των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της πολεμικής αεροπορίας της Βενεζουέλας, ανέφερε δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας. Ανάλογες πιέσεις είχαν ασκήσει οι ΗΠΑ στο Ισραήλ και στο παρελθόν για τη συμφωνία με την Κίνα για την αγορά αναγνωριστικών αεροσκαφών Φάλκον αλλά και φέτος για την αγορά μη επανδρωμένων Χάρπι.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.- Στο νήμα φαίνεται ότι θα κριθεί η κούρσα για την προεδρία της Πολωνίας, την Κυριακή. Στην τελευταία δημοσκόπηση οι δύο υποψήφιοι, ο φιλελεύθερος Ντόναλντ Τασκ και ο συντηρητικός Λεχ Καζίνσκι, συγκεντρώνουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό: 49,8% ο πρώτος και 50,2% ο δεύτερος. Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών, πριν από δύο βδομάδες, ο υποψήφιος της φιλελεύθερης Πλατφόρμας των Πολιτών, Ντόναλντ Τασκ, συγκέντρωσε το 35,8% των ψήφων και ο υποψήφιος του κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης το 33,3%.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ.- Σε δίκη παραπέμφθηκε 23χρονη μητέρα που έριξε τα τρία παιδιά της (ηλικίας έξι, τριών ετών και 16 μηνών) στη θάλασσα από μία προβλήτα του λιμανιού του Σαν Φρανσίσκο για να τα σκοτώσει. Το 16μηνο μωρό εντοπίστηκε νεκρό, η τύχη όμως των άλλων δυο παιδιών αγνοείται. Ανθρωποι από το συγγενικό της περιβάλλον, αναφέρουν ότι η γυναίκα είχε ψυχολογικά προβλήματα και ότι άκουγε φωνές που της έλεγαν να ρίξει τα παιδιά της στη θάλασσα.

ΠΕΚΙΝΟ.- Επίσκεψη στη ΛΔ Κορέας θα πραγματοποιήσει στα τέλη της ερχόμενης βδομάδας, ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο, ενόψει των προγραμματισμένων για το Νοέμβρη εξαμερών συνομιλιών για τα πυρηνικά στην Κορεατική Χερσόνησο.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Οι ινδονησιακές αρχές συνέλαβαν χτες τέσσερα άτομα για λαθρεμπόριο εκατοντάδων κιλών(!) εκρηκτικών υλικών απ' τη Μαλαισία.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Σύσταση έκανε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έναρξη διαπραγματεύσεων σύνδεσης μεταξύ ΕΕ και Βοσνίας -Ερζεγοβίνης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ