Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.- Για πολλοστή φορά μέσα στις τελευταίες βδομάδες, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε σκληρές συγκρούσεις μεταξύ ανδρών «της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και τρομοκρατών». Αυτή τη φορά, σημειώθηκαν στην πόλη Ιντλέμπ, της κεντρικής Συρίας, και στοίχισαν τη ζωή σε «8 τρομοκράτες». Δε δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες.

ΒΗΡΥΤΟΣ.- Ολιγοήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί στη λιβανική πρωτεύουσα ο διευθυντής του FBI, Ρόμπερτ Μιουέλερ, ο οποίος θα έχει επαφές με τη λιβανική ηγεσία, αλλά και με αξιωματούχους που ασχολούνται με την έρευνα για τη δολοφονία Χαρίρι, αν και οι ΗΠΑ δε συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, που συντονίζεται από τον ΟΗΕ.

ΚΑΪΡΟ.- Εντυπωσιακά ποσοστά φέρονται να κερδίζουν οι υποψήφιοι της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» στις βουλευτικές εκλογές, παρά τις σκληρές συγκρούσεις, τους συνολικά 11 νεκρούς, τις εκατοντάδες συλλήψεις και τις απαγορεύσεις του Προέδρου Μουμπάρακ. Τα υπάρχοντα στοιχεία δίνουν στους «ανεξάρτητους» υποψηφίους της εκτός νόμου οργάνωσης, 20%, δηλαδή 87 από τις 454 έδρες.

ΠΕΚΙΝΟ.- Σε 74 νεκρούς και 32 αγνοούμενους αύξησε χθες τον απολογισμό από το εργατικό δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο της Κίνας η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Νέα Κίνα. Στο μεταξύ, πληροφορίες ανέφεραν ότι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον χωρικών στην πόλη Σανουέι της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ που διαδήλωσαν για την απαλλοτρίωση της γης τους με στόχο την κατασκευή αιολικής ενεργειακής μονάδας, με αποτέλεσμα τρεις έως έξι να σκοτωθούν. Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε ότι «ερευνά» τις πληροφορίες και περιμένει να εξακριβώσει «τι συνέβη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ