Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ABANA.-- Εμπορική συμφωνία υπέγραψε ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μέιν, Τζον Μπαλντάτσι, με την κρατική εταιρία τροφίμων της Κούβας «Αλιμπόρτ», η οποία προβλέπει την αγορά αγροτικών προϊόντων - ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων - εκ μέρους της Κούβας μέχρι τον Ιούλη του 2007. Ο Μπαλντάτσι που βρίσκεται στην Αβάνα, αναμενόταν να συναντηθεί με τον Φιντέλ Κάστρο.

ΡΩΜΗ.-- Σε απεργία κατέβηκαν χτες οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ιταλίας διαμαρτυρόμενοι για τις άσχημες συνθήκες εργασίας, απαιτώντας καλύτερη συντήρηση των τρένων, καθώς και να μην περικοπούν θέσεις εργασίας.

ΧΑΓΗ.-- Εξι βδομάδες αναβολή στη δίκη του πρώην προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, αναγκάστηκαν χτες να δώσουν οι δικαστές λόγω των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων υγείας. Οι δικαστές επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν στο αίτημα του Μιλόσεβιτς να μεταβεί στη Μόσχα για ιατρικές εξετάσεις.

ΤΑΣΚΕΝΔΗ.-- Η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν βεβαίωσε την κυβέρνηση της Γερμανίας ότι - αντίθετα με τις ΗΠΑ - οι δυνάμεις της «μπορούν να μείνουν».

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Ισχυρή έκρηξη νάρκης στην Ανατολική Σρι Λάνκα τραυμάτισε δύο στρατιώτες. Η αναζωπυρωμένη βία τις τελευταίες ημέρες κόστισε 15 ζωές.

ΛΑΧΩΡΗ.-- Σαράντα άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί όταν έπιασε φωτιά λεωφορείο που τους μετέφερε σε γάμο στο Νότιο Πακιστάν κηδεύτηκαν χτες.

ΓΚΡΟΖΝΙ.-- Απροσδόκητη επίσκεψη για την «πρώτη» της Βουλής της Τσετσενίας έκανε χτες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ