Τρίτη 3 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Υπερδιπλασιάστηκαν την τελευταία βδομάδα οι απεργοί πείνας στις αμερικανικές φυλακές του Γκουαντάναμο, σύμφωνα με δήλωση στρατιωτικού εκπροσώπου. Ο αριθμός των απεργών πείνας ανέρχεται πλέον σε 84.

ΚΑΪΡΟ.-- Τους 27 έφθασαν οι νεκροί ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες μεταξύ των Σουδανών προσφύγων, από τη βίαιη εισβολή της αιγυπτιακής αστυνομίας στον προσφυγικό τους καταυλισμό την περασμένη Παρασκευή. Οι Σουδανοί είχαν κατασκηνώσει από το Σεπτέμβρη έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ ζητώντας να μεταφερθούν σε τρίτη χώρα «με πιο ανθρώπινες συνθήκες».

ΠΑΡΙΣΙ.-- Στην άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, μέσα στη βδομάδα, προσανατολίζεται ο Γάλλος Πρόεδρος, 6 βδομάδες πριν από την προγραμματισμένη εκπνοή των μέτρων που λήφτηκαν με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που συγκλόνισαν τα γκέτο των προαστίων στις αρχές Νοέμβρη. Την πρόθεση Σιράκ δε φαίνεται να επηρεάζει η πυρπόληση 415 αυτοκινήτων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, καθώς παρόμοια περιστατικά θεωρούνται «παράδοση» για τη συγκεκριμένη ημέρα στα προάστια.

ΣΑΝΑ'Α.-- Ενα 24ωρο μετά την απελευθέρωση του Γερμανού πρώην διπλωμάτη και της οικογένειάς του από τους απαγωγείς τους, μία άλλη φυλή απήγαγε 3 Ιταλίδες και 2 συμπατριώτες τους τουρίστες, ζητώντας την απελευθέρωση μελών της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ