Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Αλλοι επτά άνθρωποι πέθαναν από το κρύο (-31 κελσίου) τη νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή. Από την Τρίτη, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 30. Πολλά σχολεία, επιχειρήσεις κ.ά. εξακολουθούσαν να παραμένουν κλειστά, και τα κυκλοφοριακά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν σε μεγάλα τμήματα της επικράτειας της ρωσικής ομοσπονδίας. Αυτά, στη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία γιατί επί σοσιαλισμού τέτοια φαινόμενα ήταν άγνωστα.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Πυρ κατά διαδηλωτών έριξε χτες η αιθιοπική αστυνομία με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον τραυματισμό άλλων 33 κατά τη διάρκεια θρησκευτικών γιορτασμών έξω από το ναό του Αγίου Μιχαήλ στην Αντίς Αμπέμπα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστήριξε πως αφορμή έδωσε η ρίψη χειροβομβίδας έναντι αστυνομικής περιπόλου.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Από πείνα και δίψα πέθαναν 20 Αφρικανοί πρόσφυγες μέσα σε δουλεμπορικό με προορισμό την Υεμένη πριν λίγες μέρες, ανοιχτά του κόλπου του Αντεν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Γενεύη.

ΤΖΑΜΟΥ.-- Ενα λεωφορείο που μετέφερε υπεράριθμους επιβάτες έπεσε σε χαράδρα στο υπό Ινδικό έλεγχο Κασμίρ την Παρασκευή, με αποτέλεσμα 52 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πέντε μικρά παιδιά, να βρουν το θάνατο, μετέδωσε το «Ρόιτερ». Αλλοι 15 νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

ΧΕΖΣΕ.-- Στρατιωτικό αεροπλάνο που μετέφερε σλοβάκους στρατιώτες της πολυεθνικής δύναμης του ΝΑΤΟ για το Κόσσοβο συνετρίβη αργά την Πέμπτη στην Ουγγαρία, κοντά στα σλοβακικά σύνορα. Μόνο ένας διασώθηκε ενώ οι υπόλοιποι 28 στρατιώτες, το 8μελές πλήρωμα και οι 7 χειριστές του, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της συντριβής.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Στην ανάγκη της διεξαγωγής «διαλόγου» με την οργάνωση «Τίγρεις» της μειονότητας των Ταμίλ συμφώνησαν χτες τα 15 πολιτικά κόμματα της Σρι Λάνκα. Η αναζωπυρωμένη βία στη χώρα έχει κοστίσει κάπου 140 ζωές στη χώρα εδώ και έξι βδομάδες και οι φόβοι επανέναρξης του εμφυλίου εντείνονται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ