Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝ ΧΟΣΕ.- Ψήφο την ψήφο, δίνουν τη μάχη ο Πρόεδρος Οσκαρ Αρίας και ο Οτον Σόλις που συγκεντρώνουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό στις προεδρικές εκλογές στην Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με τα μερικά πρώτα αποτελέσματα. Με καταμετρημένο το 61,3% των ψήφων, ο Αρίας συγκεντρώνει το 40,7% και ο Σόλις 40,3%.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.- Εκρηκτική η ατμόσφαιρα στην πρώτη δίκη επί αμερικανικού εδάφους για την 11η Σεπτεμβρίου που άρχισε χθες: ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη συνωμοσία για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, Ζαχαρίας Μουσάουι, εκδιώχτηκε από την αίθουσα του δικαστηρίου δύο μόλις λεπτά μετά την έναρξη της δίκης, αφού πρώτα κατέκρινε τους δικηγόρους του και στη συνέχεια χαρακτήρισε την ακροαματική διαδικασία «τσίρκο».

ΒΑΓΔΑΤΗ.- Δεύτερο θανατηφόρο κρούσμα του ιού της γρίπης των πουλερικών που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στο βόρειο Ιράκ και τη νοσηλεία άλλων επτά λόγω της νόσου στην ίδια περιοχή επιβεβαίωσε χτες η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Στη Λιθουανία ερευνάται η περίπτωση ο θάνατος ενός Ινδού ναυτικού χτες στο λιθουανικό λιμάνι της Κλαϊπέντα να οφείλεται στη νόσο.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ - ΑΜΠΙΤΖΑΝ.- Την κατ' επείγουσα έγκριση της αποστολής ενισχύσεων στη δύναμη κυανοκράνων του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού ζήτησε προχτές ο γγ του Οργανισμού Κόφι Ανάν, εκφράζοντας ανησυχία για το ενδεχόμενο νέων αιματηρών ταραχών καθώς συζητιέται η επιβολή κυρώσεων σε βάρος αξιωματούχων της κυβέρνησης του Προέδρου Λοράν Γκμπάγκμπο...

ΚΙΝΣΑΣΑ.- Δίχως τρόφιμα, πόσιμο νερό παραμένουν εγκλωβισμένοι στις ερημιές της Βόρειας Επαρχίας Κίβου της ΛΔ Κονγκό πάνω από 37.000 πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ανάφλεξης των συγκρούσεων μεταξύ στασιαστών του κογκολέζικου στρατού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ