Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ._ Τη μείωση κατά 23.000 θέσεις του εργατικού της δυναμικού (11%) ανακοίνωσε, χτες, η France Telecom, υποστηρίζοντας ότι τα κέρδη της παρουσιάζουν συρρίκνωση, καθώς αναμένονται να φτάσουν τα 18,42 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2005 (προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και χωρίς να υπολογιστούν οι διακυμάνσεις συναλλαγματικών ισοτιμιών), ποσό μικρότερο των προηγούμενων χρόνων, εξαιτίας της στροφής πολλών καταναλωτών σε φτηνότερες μορφές διασύνδεσης με το Διαδίκτυο. Η διεύθυνση της εταιρίας υποστήριξε ότι οι περικοπές αυτές θα γίνουν μέσα στην τριετία, στην πλειοψηφία τους υπό τη μορφή συνταξιοδότησης, χωρίς να υπάρξουν αντίστοιχες νέες προσλήψεις. Συνολικά, εκτιμάται ότι θα περικοπούν μόλις 17.000 θέσεις γιατί θα γίνουν 6.000 προσλήψεις.

ΤΟΚΙΟ._Κοινοπραξία με στόχο κυρίαρχη θέση στη διεθνή αγορά κινητών τηλεφώνων τρίτης γενιάς CDMA, συγκροτούν οι εταιρίες Sanyo Electric Co. και Nokia Corp. Η κοινοπραξία θα λειτουργεί με έδρες στην Ιαπωνία και στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, θα εκμεταλλευτεί την εμπειρία της Sanyo στην έρευνα και την ανάπτυξη τηλεφωνικών συσκευών τρίτης γενιάς και την ισχυρή θέση της Nokia στη διεθνή αγορά.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ._Η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Γκλαξοσμιθκλάιν ανακοίνωσε πως εξαγόρασε την κροατική φαρμακοβιομηχανία Πλίβα έναντι 50 εκατ. δολαρίων.

ΣΕΟΥΛ._Την υποψηφιότητα του Νοτιοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών Μπαν Κι-μουν για τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, του οποίου η θητεία λήγει στο τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε χτες η νοτιοκορεατική κυβέρνηση. Εκτός από τον Μπαν, υποψήφιος για τη θέση είναι ο υπουργός Εξωτερικών του Ανατολικού Τιμόρ Ζοζέ Ράμος Χόρτα

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ._Αναβλήθηκε για τις 6 Μάρτη η δίκη του πρώην αντιπροέδρου της Ν. Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα με την κατηγορία βιασμού 30χρονης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ