Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΠΑ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ. - Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θύμισε χτες ξανά το βρώμικο ρόλο που παίζει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός στην ένοπλη σύγκρουση στην Κολομβία. Απήγγειλε την κατηγορία του «ναρκεμπορίου» σε 50 στελέχη των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας (FARC), που ζητάει να εκδοθούν. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και ο Μανουέλ Μαρουλάντα Βέλεζ, ο ιστορικός ηγέτης της αντάρτικης οργάνωσης, που εδώ και 42 χρόνια είναι στην εμπροσθοφυλακή της πάλης του κολομβιανού λαού για την κοινωνική αλλαγή.

ΡΩΜΗ.- Να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις κατά την προεκλογική περίοδο στην Ιταλία συμβούλευσε χτες το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών τους υπηκόους του που βρίσκονται σ' αυτή τη χώρα. Η συγκεκριμένη προειδοποίηση αναφέρει πως η Ιταλία εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο σοβαρών απειλών από την Αλ Κάιντα και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων εξαιτίας της συμμετοχής της στις επιθέσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.- Μη δεσμευτικό δημοψήφισμα για την ένταξή της στη ζώνη του ευρώ θα διεξάγει η Ουγγαρία το 2007, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνος Βέρες, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

ΓΙΑΟΥΝΤΕ.- Φόβο για την τύχη πολλών εκ των 127 επιβατών ενός σκάφους που ανετράπη ανοιχτά του λιμανιού Κρίμπι στο δυτικό Καμερούν εξέφραζαν χτες οι τοπικές αρχές. Ως χτες βράδυ η ακτοφυλακή είχε διασώσει μόνον 23 επιζώντες. Το πλοίο αυτό είχε αποπλεύσει από τη γειτονική Νιγηρία και κατευθυνόταν προς την Γκαμπόν.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.- Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν το τελευταίο 48ωρο στο βόρειο τμήμα της σομαλικής πρωτεύουσας σε συγκρούσεις παραστρατιωτικών ομάδων που είναι πιστές σε δύο ισχυρούς επιχειρηματίες.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.- Η Νάτζα αλ Αταρ, που διατέλεσε επί μία 20ετία υπουργός Πολιτισμού, έγινε χτες η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος της Συρίας. Διορίστηκε χτες από τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ στη θέση του δεύτερου αντιπροέδρου.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Εισαγγελέας του Βελιγραδίου διέταξε την έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης έναντι της χήρας του Μιλόσεβιτς, Μίρα Μάρκοβιτς, επειδή δεν παρουσιάστηκε χτες σε σερβικό δικαστήριο όπου εκδικάζεται υπόθεση για κατάχρηση εξουσίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ