Τετάρτη 29 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Ο Αντριου Καρντ, προσωπάρχης του Λευκού Οίκου από την πρώτη ημέρα της ανάληψης της προεδρίας από τον Τζορτζ Ου. Μπους, παραιτήθηκε και θα αντικατασταθεί από τον διευθυντή προϋπολογισμού της προεδρίας Τζος Μπόλτεν, ανακοίνωσε χτες ο Μπους.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Ο πρώην υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Κάσπαρ Ουάινμπεργκερ πέθανε σε ηλικία 88 ετών. Ο Ουάινμπεργκερ υπηρέτησε ως υπουργός Αμυνας από το 1982 έως το 1987 στη διάρκεια της προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου Ρόναλντ Ρίγκαν. Με την ιδιότητα του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ ήταν ο εισηγητής του στρατιωτικού προγράμματος «Πόλεμος των άστρων».

NEO ΔΕΛΧΙ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.- Οκτώ νέα κρούσματα του ιού Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών εντόπισαν χτες οι ινδικές αρχές στην περιοχή Τζαλγκαόν του κρατιδίου Μαχαράστρα, ανακοινώνοντας τη θανάτωση περίπου 200.000 πουλερικών σε ακτίνα 10 χλμ. Το ίδιο 24ωρο βρετανικό εργαστήριο επιβεβαίωσε πως ο θάνατος ενός γερακιού στη Δανία στα μέσα του μήνα επήλθε από τον ιό Η5Ν1.

ΣΕΟΥΛ.- Νοτιοκορεάτες αστυνομικοί συνέλαβαν χτες τον 60χρονο Λι Τζου-εούν, διευθυντικό στέλεχος της ναυπηγικής εταιρίας «Γλόβις», θυγατρικής του επιχειρηματικού ομίλου «Χιουντάι», με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ από κεφάλαια της εταιρίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ