Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ.-- Χιλιάδες αγρότες και ιθαγενείς διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της Γουατεμάλας κατά την 11η επέτειο της υπογραφής της Συμφωνίας για τα Δικαιώματα των Ιθαγενών, απαιτώντας την εφαρμογή της και τα δικαιώματα που αυτή συνεπάγεται για τη γη και την άμεση κατάπαυση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΪΝ.-- Πιθανώς σε υπερφόρτωση οφείλεται η βύθιση κρουαζιερόπλοιου κοντά στις ακτές του Μπαχρέιν, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πενήντα επτά άνθρωποι πνίγηκαν, 67 διασώθηκαν και άλλοι 13 είναι αγνοούμενοι. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται 13 Βρετανοί και 17 Ινδοί.

ΓΕΝΕΥΗ - ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Ενοπλες ομάδες Σουδανών Αράβων επιτίθενται σε προσφυγικούς καταυλισμούς του Τσαντ απαγάγοντας και «στρατολογώντας» δεκάδες εφήβους πρόσφυγες από τη δυτική σουδανική επαρχία Νταρφούρ, κατήγγειλε χτες η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

ΝΤΖΑΜΕΝΑ.-- Σφοδρές μαίνονται για τρίτη βδομάδα οι συγκρούσεις ανταρτών της «Εκστρατείας για Δημοκρατία και Ελευθερία» και του τακτικού στρατού του Τσαντ (περίπου 100 χλμ νοτίως της μεθοριακής πόλης Αντρ), με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες και από τις δυο πλευρές και κύμα περίπου 5.000 προσφύγων. Χτες ανακοινώθηκε πως στις μάχες σκοτώθηκε και ο στρατηγός Αμπακάρ Γιουσούφ Ιτνο, που ηγείτο των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Τσαντ κατά των ανταρτών.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Τουλάχιστον 12 παιδιά πέθαναν και πολλά τραυματίστηκαν στη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε σε κοιτώνα δημοτικού σχολείου στην περιοχή Καράμπολε, 300 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας της Ουγκάντα. Τα θύματα ήταν αγόρια και κορίτσια 7 ως 13 ετών.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Το θάνατο ενός ανήλικου κοριτσιού προκάλεσε χτες στην Ινδονησία η γρίπη των πτηνών. Το ίδιο 24ωρο ανακοινώθηκαν δύο νέες εστίες της νόσου στο Νότιο Ισραήλ.

ΒΛΑΝΤΙΚΑΦΚΑΖ.-- Επτά Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην Τσετσενία την Πέμπτη και την Παρασκευή, ανέφεραν ανώνυμες κυβερνητικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο από το Γκρόζνι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ