Παρασκευή 7 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Τουλάχιστον 12 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε το Στατιστικό Γραφείο των ΗΠΑ. Επίσης, τουλάχιστον 37 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το 1/6 του πληθυσμού, διαβιούν κάτω από επίσημο όριο της φτώχειας, αριθμός που καταγράφει αύξηση των «επίσημων φτωχών» για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

ΟΣΛΟ.- Σε απεργία προχώρησαν χτες 1.070 εργαζόμενοι που απαρτίζουν τα πληρώματα των αεροσκαφών της νορβηγικής αεροπορικής εταιρίας «SAS Braathens», διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις, συγκεκριμένες ώρες εργασίας και επιδόματα. Η αδιάλλακτη στάση των εργοδοτών είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή των διαπραγματεύσεών τους με το συνδικάτο των εργαζομένων και τη ματαίωση περίπου 450 πτήσεων.

ΜΑΔΡΙΤΗ.- Συνεχίζεται η απεργία των Ισπανών δημοσιογράφων των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών RTVE που διαμαρτύρονται για σχέδιο αναδιοργάνωσης που στέλνει στην ανεργία 3.133 εργαζόμενους, δηλαδή το 39% του εργατικού δυναμικού και άλλους 1.300 συμβασιούχους.

ΛΙΜΑ.- Αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της Κυριακής και ο υποψήφιος του «Κόμματος Ενότητα για το Περού» Ογιάντα Ουμάλα φέρεται ως επικρατέστερος μεταξύ των 20 συνολικά προεδρικών υποψηφίων. Εντούτοις, το πλέον πιθανό αποτέλεσμα θα είναι να μην υπάρξει νικητής και τα πάντα να κριθούν στο δεύτερο γύρο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Οι οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της ΛΔ Κορέας θα συνεχιστούν, παρά το γεγονός πως εμποδίζουν την επανάληψη των εξαμερών συνομιλιών του Πεκίνου για τα πυρηνικά στην Κορεατική Χερσόνησο, δήλωσε χτες ο Αμερικανός πρέσβης στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.- Ξεκίνησε για τα καλά η προεκλογική εκστρατεία στο Μαυροβούνιο ενόψει του δημοψηφίσματος της 21ης Μάη για τη διάλυση ή συνέχιση της Ενωσης με τη Σερβία. Επικεφαλής των υποστηριχτών της Ενωσης δήλωσαν χτες πως θα συγκεντρώσουν με το μέρος τους το μεγαλύτερο τμήμα των ψηφοφόρων για να αποτρέψουν την ανεξαρτητοποίηση του Μαυροβουνίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ