Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- O πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) της Γερμανίας, Ματίας Πλάτσεκ, ανακοίνωσε την παραίτησή του, επικαλούμενος λόγους υγείας, πέντε μόνο μήνες αφότου ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος. Πιθανός διάδοχός του ο αντιπρόεδρος του SPD και πρωθυπουργός του κρατιδίου Ρηνανία-Παλατινάτο Κουρτ Μπεκ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η επίσημη έρευνα γύρω από τις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο θα δείξει ότι σχεδιάστηκαν με μικρό προϋπολογισμό, χωρίς τη συμμετοχή «πέμπτου καμικάζι» και χωρίς την υποστήριξη της «Αλ Κάιντα», υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα «Observer».

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα θα κέρδιζε τον πρώην κυβερνήτη του Σάο Πάολο Ζεράλδο Αλκμίν εάν οι εκλογές του Οκτώβρη γίνονταν σήμερα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία «Datafola», ο Λούλα θα κέρδιζε με 52% έναντι 37% του Αλκμίν.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη σε λόφο της πόλης Μαρσαμπίτ της Κένυας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 14 από τους 17 επιβαίνοντες. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας υπουργός, δύο υφυπουργοί, τέσσερις βουλευτές και ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος «KANU» και ένας ε.α. στρατηγός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ