Πέμπτη 1 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Δεν υλοποιήθηκαν ούτε οι στόχοι και οι υποσχέσεις της τελευταίας πενταετίας για καταπολέμηση του AIDS, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες και ειδικότερα όσον αφορά στη συνεχιζόμενη, αν και κάπως μικρότερη, μετάδοση της νόσου σε γυναικόπαιδα και εφήβους, δήλωσε χτες ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, στη διάρκεια διεθνούς συνάντησης ειδικών και κυβερνητικών αξιωματούχων σε σχέση με την εξεύρεση νέων τρόπων για την καταπολέμηση της ασθένειας.

ΒΙΛΝΙΟΥΣ.-- Την παραίτησή του και της κυβέρνησής του ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας Αλγκιρντας Μπραζάουσκας, μετά την αποχώρηση απ' αυτήν του Εργατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου κυβερνητικού εταίρου, μετά τις κατηγορίες για κακοδιαχείριση κρατικών και κομματικών χρηματικών ποσών από κορυφαία στελέχη του.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Πάνω από 120 οικογένειες αγροτών που πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έχοντας στήσει σκηνές στην πλατεία του Συντάγματος, στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Γουατεμάλας, πραγματοποίησαν χτες διαδήλωση αξιώνοντας δικαιοσύνη για τον απαχθέντα και αγνοούμενο ηγέτη τους Εκτορ Ρέγιες. Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος οργανώσεις της νεολαίας, αγρότες και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χιλιάδες ηλικιωμένοι συνταξιούχοι που διεκδικούν αξιοπρεπείς συντάξεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ