Τρίτη 4 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.- Χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στη Μασσαλία, το Σάββατο, με τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών και της αντιπολίτευσης, ενάντια στο νόμο για την «επιλεκτική μετανάστευση» του υπουργού Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί που εγκρίθηκε και από τη Βουλή. Οι διαδηλωτές εναντιώνονται κυρίως στο σημείο που προβλέπει ότι θα απελαθούν και παιδιά μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής, ακόμη και αν ήδη φοιτούν στη γαλλική εκπαίδευση. Το μέτρο αφορά 50.000-100.000 παιδιά και ήδη το «Δίκτυο Εκπαίδευσης Χωρίς Σύνορα» έχει οργανώσει ομάδες «περιφρούρησης» σε διάφορες πόλεις προκειμένου να μην εκδιωχθούν παιδιά από τη χώρα.

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Είκοσι «μαχητές» ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν σε μάχες στο νότιο Αφγανιστάν οι κατοχικές δυνάμεις. Παράλληλα, επιβεβαίωσαν ότι σκοτώθηκε 1 κατοχικός στρατιώτης, του οποίου η εθνικότητα δε διευκρινίζεται, στη συντριβή ενός ελικοπτέρου «Απάτσι» στην Κανταχάρ, που αποδίδεται σε βλάβη. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το Σάββατο σε μάχες σκοτώθηκαν άλλοι 2 Βρετανοί στρατιώτες, την ώρα που πυκνώνουν οι διαρροές περί σχεδίων βρετανικής αποχώρησης. Τέλος, ένας καμικάζι και μία φοιτήτρια σκοτώθηκαν σε επίθεση στο Πανεπιστήμιο της Χεράτ.

ΠΕΚΙΝΟ.- Πλημμύρες, χαλάζι, κατολισθήσεις και σειρά άλλων καταστροφών προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, που έπληξαν τη νοτιανατολική Κίνα, με τουλάχιστον 11 νεκρούς, 22 τραυματίες και 701 κατεστραμμένα σπίτια.

ΑΓΚΥΡΑ.- Φονικές πλημμύρες πλήττουν τη βόρεια και ανατολική Τουρκία, με αποτέλεσμα 9 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, εκ των οποίων 3 παιδιά, ενώ πολλά σπίτια παρασύρθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Οργή προκάλεσε η μικρή ποινή στον κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου Νάσερ Οριτς, στη Σερβία, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, με τον πρωθυπουργό της χώρας να κάνει λόγο για εμπαιγμό της δικαιοσύνης και χλευασμό των αθώων θυμάτων, ενώ όπως είπε το Δικαστήριο μετατρέπεται σε σύμβολο της αδικίας.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Οι εξετάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επιβεβαίωσαν ότι ο θάνατος ενός πεντάχρονου αγοριού στην Ινδονησία στις 16 Ιούνη οφειλόταν στον ιό Η5Ν1, της γρίπης των πτηνών, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα στους 40.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Κατολίσθηση με αδιευκρίνιστα αίτια σημειώθηκε στο βόρειο Πακιστάν, στο λόφο Καλάμ, με απολογισμό 5 νεκρούς και 23 αγνοούμενους, ενώ πολλά σπίτια θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης.

ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ.- Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, στην ανατολική Τουρκία, χωρίς να υπάρξουν αναφορές σε θύματα.

ΜΠΟΥΜΠΑΝΕΣΓΟΥΑΡ.- Καταρρακτώδεις βροχές σάρωσαν την Ανατολική Ινδία, σκοτώνοντας 11 τουλάχιστον ανθρώπους, ενώ σοβαρές καταιγίδες στη Βομβάη έγιναν αιτία καθυστερήσεων σε τρένα και αεροπλάνα.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΚΙΕΒΟ - ΑΓΚΥΡΑ - ΣΟΦΙΑ - ΡΩΜΗ.- Σημαντικές καταστροφές, αλλά και θύματα προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και στην Ιταλία το περασμένο Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία, 11 στη Ρουμανία, 2 στην Ουκρανία και 5 στην Καλάβρια της Ιταλίας. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχτεί μια σειρά περιοχές στη Βουλγαρία, θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον για επτά μέρες η συνοριακή διάβαση Μάλκο Τούρνοβο που συνδέει τη Βουλγαρία με την Τουρκία, ενώ σημειώνεται ότι αρκετά σπίτια πλημμύρισαν και καταστράφηκαν καλλιέργειες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ