Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Ο Σέρβος Πρόεδρος, Μπόρις Τάντιτς, θα πάρει μέρος τελικά στις πρώτες απευθείας συνομιλίες με Αλβανούς ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου τη Δευτέρα στη Βιέννη, όπου θα αναζητηθεί κάποιο ουσιαστικό βήμα προόδου για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσόβου.

ΣΟΦΙΑ.- Πάνω από το 30% του πληθυσμού στις 13 φτωχότερες επαρχίες της Βουλγαρίας ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ανάλυσης του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της γειτονικής χώρας.

ΤΟΚΙΟ.- Τουλάχιστον 8 άτομα αγνοούνται στην Ιαπωνία μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και πλημμύρες, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι η βροχόπτωση θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση τα επόμενα 24ωρα.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.- Παρέλυσε η εναέρια κυκλοφορία στην Καλιφόρνια μετά από διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για περίπου δύο ώρες.

ΛΑΓΚΟΣ.- Τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε χτες τα ξημερώματα στη Νιγηρία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 16 άνθρωποι να σκοτωθούν, ενώ οι αρχές αναφέρουν πως τα αίτια της κατάρρευσης είναι η κακής ποιότητας κατασκευή του κτιρίου.

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Κύμα καύσωνα πλήττει αυτές τις μέρες μια σειρά χώρες της Ευρώπης όπως την Αγγλία, την Ολλανδία, την Ιταλία, αλλά και τη Γαλλία όπου ήδη υπάρχουν 3 νεκροί και οι αρχές δίνουν συμβουλές στους κατοίκους τους ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη των συνεπειών του καύσωνα του 2003 όταν περίπου 20.000 άνθρωποι πέθαναν από τη ζέστη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ